Hopp til hovedinnholdet

to 14 åringer som lurer på hvordan vi kan tjene litt ekstra penge

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, vi er to 14 åringer som lurer på hvordan vi kan tjene litt ekstra penger, og om det er noen jobber dere kan anbefale for oss

Besvart 03.05.2018 11:20
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet deres!


Når man er mellom 13 og 15 år så kan man ta lettere arbeid, som lagerarbeid, rydde- og pakkearbeid eller vareopptelling i butikk. Så lenge jobben ikke går utover helsa eller skolen, så kan man i prinsippet jobbe de fleste steder.

De fleste jobber som er aktuelle for ungdom får man likevel gjennom noen man kjenner. Fortell derfor alle at dere er på leting etter jobb: Foreldre, venners foreldre, foreldres venner, slekt, naboer, lærere, skolekamerater osv. Spør disse om de vet om noen som trenger hjelp til noe. Mulighetene er mange, så det gjelder å tenke kreativt. Ofte er de første jobbene man får småjobber - som å hjelpe til med hagestell, klippe plenen, passe undulaten mens naboen er på ferie, male gjerdet, passe barn, rengjøre hus eller handle inn matvarer.

Tips til jobbjakten:

  • Heng opp lapper på butikken, Posten, biblioteket osv., der dere skriver at dere ønsker en jobb ved siden av skolen og hvilken type jobb dere ser for dere. Skriv gjerne litt om dere selv også.
  • Ta dere en runde i nabolaget, og spør dem dere vet om som kanskje kan vite om steder de trenger hjelpen deres.
  • Gå innom steder eller ring dit dere kan tenke dere å jobbe. 


Dere kan jo forsøke å få jobb samme sted, men det kan også være en ide å gå alene, fordi det er større sjanse at et sted har en ekstrajobb til én person. Spør etter sjefen/daglig leder, presenter dere og hør om de trenger hjelp i helger og ettermiddager.

Les mer i artiklene under svaret for å få noen tips på veien til å finne en jobb og tjene penger.

Hilsen utdanningsrådgiveren, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tjen penger på småjobber

Småjobber (colourbox.com)

Er du for ung til å ha en fast jobb? Eller tar det for mye tid? Her er en oversikt over ulike småjobber du kan tjene penger på.
Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Hvordan finne sommerjobb?

Jordbærplukking (colourbox.com)

Er du på jakt etter sommerjobb? Hvilke jobber kan man søke på, og hvordan finner du drømmejobben? Start jakten tidlig, de beste jobbene går først! Her får du tipsene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din