Hopp til hovedinnholdet

Sliter med å sette inn tampong

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg har mensen å jeg har aldri prøvd å ha en tampong inn i meg før å jeg blir så jævli sur fordi den vil ikke inn å jeg føler at det er for trangt å d svir på en måte litt når den er på vei opp å det er så jævli irriterende å jeg vil bruke tampong å jeg tok den minste størrelsen, det er så vanskeli

Besvart 06.05.2018 17:54
 

Svar
Hei

En liten trøst er at det er mange som sliter med å ta inn tampong første gang. 

 

Tamponger finnes i ulike størrelser. Det kan være lurt å starte med den minste, men man må prøve seg frem til hva som passer. Det er ikke noen regel for når en kan begynne å bruke tampong, det kan en gjøre så snart en har fått menstruasjon. Husk å vaske hendene før og etter du skal ta ut tampongen og sette inn en ny.

Les først gjennom instruksen i pakken. Fjern emballasjen og rett ut uttrekkssnoren. Kontroller at snoren sitter godt fast og at den henger fritt ned. Hold tampongen forsiktig med fingertuppen under tampongen. Smør gjerne litt vaselin ytterst på tampongen. Da glir den lettere inn og det svir ikke ved innsetting. 

Slapp av og ta deg god tid. Hvis du er anspent, spenner du musklene. Plasser deg i en stilling som er behagelig for deg. Du kan enten sitte på toalettet med knærne godt fra hverandre, stå med lett bøyde knær, eller med den ene foten på toalettsetet.

Hold den nederste delen av tampongen mellom tommel og langfinger mens pekefingeren holdes på bunnen. Hold hudfoldene foran skjedeåpningen fra hverandre med den andre hånden. Slapp av og skyv tampongen forsiktig inn i skjeden så langt det går med pekefingeren, oppover og bakover mot korsryggen. Tampongen skal nå sitte riktig. Du må sikkert skyve inn med det meste av fingeren før tampongen er på plass.

Uttrekkssnoren skal henge fritt utenfor kroppen og du skal ikke kunne kjenne tampongen. Fjern alltid tampongen før du setter inn en ny.

Lykke til!

 

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan sette inn en tampong?

Tampong (colourbox.com)

Det kan være litt vanskelig å finne ut hvordan man skal sette inn en tampong. I pakken med tamponger ligger det bruksanvisning. Den er det lurt å se på. Noen tror at skjeden er for trang. Det er den ikke. Skjeden er svært tøyelig. Med litt øvelse, greier du å slappe av og få satt tampongen på plass.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din