Hopp til hovedinnholdet

Jeg har fått jobb, men mamma vil ikke at jeg skal jobbe. 

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg fikk meg jobb idag, noe som jeg har jobbet hardt mot og ble veldig stolt, men det ble ikke godt mottatt hjemme. Pappa jobber langt borte, så han er ikke hjemme flere uker i strekk. Mamma jobber innen helse, og har derfor ikke faste vakter. Når hun er borte passer jeg på lillebroren min på 9. Jeg skal jobbe en dag i uken og annenhver helg, som passer meg personlig veldig bra. Mamma sier at jeg ikke kan ha en fast dag jeg jobber på i uken, for da er det ingen som kan passe på lillebroren min. Jeg er utrolig lei meg, for jeg vil jo komme meg ut i arbeidslivet, og føler at lillebroren min holder meg tilbake. Det har vært utrolig mye krangling hjemme på grunn av dette. Har ikke skrevet under på noen avtale enda, men sa på intervjuet at en dag i uken+helger passer bra, så det blir dumt å ta det tilbake nå. Problemet er at arbeidstidene passer meg utmerket, og jeg vil virkelig jobbe. Vennene mine fikk også vite at jeg fikk jobb, så det blir kjempeflaut å ikke ta den nå.

Besvart 12.05.2018 19:52
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til ung.no

Jeg skjønner at det er frustrerende å få ny jobb, men får mostand fra din mor, siden du har passet lillebroren din når hun er på vakt. 

Jeg vet ikke hvilke avtale dere har hatt, men tenker som deg, at det kan være fint å begynne å jobbe utenfor hjemmet. Det kan gi deg nyttig arbeidserfaring. 

Jeg skjønner dilemmaet , både til din mor og deg. Men tenker at valget er ditt. 
Hvis du velger å skrive under kontrakten, må din mor forsøke å bytte vakter, eller på andre måter legge til rette de dagene/helgene du jobber. 

Lykke til videre !

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvilke plikter har foreldrene dine overfor deg?

Gutt flytter hjemmefra (colourbox.com)

Ulike lover sier noe om hvilke plikter foreldre har overfor barn og hvilke rettigheter ungdom har overfor foreldre. Les mer om noen av de viktigste for deg!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din