Hopp til hovedinnholdet

Hvordan plassere lottogevinst?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har vunnet i lotto for en stund siden. Det er snakk om flere millioner kroner. Problemet er at jeg er dårlig på økonomi. Jeg er redd for å bruke pengene på mye tull. Jeg har ingen utdanning og heller ingen jobb. Jeg lurer på hvordan jeg skal bruke pengene, samtidig som at jeg skal ha inntekt så jeg ikke går tom for penger. Jeg har vurdert å kjøpe bolig, men det er jo ingen vits hvis jeg ikke kan betale regninger til strøm osv. Hvordan kan jeg investere pengene? Jeg har ikke så mye erfaring med økonomi eller jobb.

Besvart 04.06.2018 09:36
 

Svar
Hei

Gratulerer med lottogevinst!
Det er vanskelig for meg å gi deg konkrete råd om hvilke investeringer som passer for deg. Jeg vil råde deg til å ta kontakt med en økonomisk rådgiver. Norsk Tipping tilbyr noe rådgivning og kan formidle kontakt.

Uten inntekt kan en lottogevinst fort bli brukt opp. Først og fremst vil jeg råde deg til å tenke på utdanning og fremtidig arbeid. Lottogevinsten kan gi nyttige bidrag gjennom studietiden.

Kjøp av bolig sentralt i en by kan være en god investering. Dersom du ikke skal bo i leiligheten selv, kan du leie den ut og sikre en månedlig inntekt. Dersom du bor i leiligheten selv, vil du få lavere boutgifter enn om du leier bolig. 

Så lenge du ikke har inntekt vil du være avhengig av å leve av lottogevinsten. Det kan være greit i en overgangsperiode - mens du utdanner deg og er på jakt etter en varig jobb - men på sikt vil din fremtidige inntekt være viktig for at du kan opprettholde et godt liv.

Du bør nok derfor finne en rådgiver som kan se hele situasjonen din og dine ønsker og planer for fremtiden i sammenheng før du beslutter hvordan du vil investere lottogevinsten.

Lykke til!

 

Hilsen Husbanken i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan spare lommepengene dine

Mynter (colourbox.com)

Forsvinner lommepengene nesten før du får dem? Brenner pengene i lomma di? Du er nok ikke alene, og heldigvis finnes det råd.

Av Julie, ungdomsjournalist ung.no.

Les mer

Økonomitips til deg som skal bo alene

Mamma, send penger! (ung.no)

Å bo for seg selv er dyrt. Selv med studielån, stipend og deltidsjobb, er det nødvendig å tenke økonomi. Her er noen råd.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din