Hopp til hovedinnholdet

Jeg mener jeg får for lite i ukelønn. 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 14 år. Jeg lurte på hvor mye det er vanlig å få i ukelønn når man er 14 år? Jeg får 100,- i uka. Og da må jeg gjøre mye husarbeid. Og jeg må betale for alle klær, sko og ting jeg trenger. Foreldrene mine kjøper aldri noe for meg. Og da synes jeg det er litt lite med 100 kr i uka. Men foreldrene mine mener at det er mer enn nok. Mange av vennene mine får mye mer pluss at de slipper å kjøpe ting de trenger selv. Jeg greier meg ikke på 100 kr i uka om jeg må kjøpe ALT selv. Foreldrene mine gidder ikke å høre når jeg forteller dem det.

Besvart 08.06.2018 09:00
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål og at du henviser deg til ung.no!

Det er forståelig at du synes det er kjipt at du tjener lite i ukelønn, og at du samtidig må kjøpe alt av klær du trenger selv. Jeg anbefaler deg at du setter deg ned og har en skikkelig samtale med foreldrene dine hvor du forklarer situasjonen for dem, og hvordan du opplever problemet. 

En mulig løsning er at dere inngår en avtale hvor foreldrene dine kjøper det du trenger av klær, men at du selv betaler for ting du kun vil ha (som du egentlig ikke trenger). Det er også mulig at ukelønnen øker med 100 kroner i uken, eller at dere betaler en del hver av det du trenger å kjøpe inn til deg selv. Det viktigste er at du klarer å snakke åpent med foreldrene dine, og ha en seriøs samtale rundt problemstillingen. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg?

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Ung.no gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din