Hopp til hovedinnholdet

Har fått inkasso på studielånet.

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Mitt studielån er gått til SI og jeg fikk i tillegg ikke fullført studie pga hendelser i mitt liv. Vil studere på nytt for å komme meg noen vei, men vhenger av studielån.hvordan Kan jeg få nytt studielån?kan ikke betale de 126.000 utestående hos SI totalt (evt delt opp) Får ung ufør tilleg på min AAP kan det da slettes? Får jeg studielån igjen da? Om jeg så må betale det gamle også går fint. Men kan ikke betale hele summen samtidig! Ond sirkel for får jeg ikke studert nå kommer jeg meg ingen vei! Må ha studielån ved siden av minstesats aap da jeg har barn å forsørge.

Besvart 11.06.2018 14:22
 

Svar
Hei

Før du kan få støtte i fra Lånekassen igjen, så må du få lånet ditt tilbake til Lånekassen, siden Lånekassen ikke gir støtte så lenge du har en pågående inkassosak.

Det er to måter du kan få avsluttet saken på. Det ene er å ta kontakt med Statens Innkrevningssentral og få vite hvor mye du må betale til de for at de skal avslutte saken. Du kan nå de på telefonnummer 75 14 19 02.

Siden du mottar AAP, så kan du ha rett til sletting av renter og betalingsutsettelse. Det er noe du søker om i fra Lånekassen. Får du innvilget betalingsutsettelse, så blir inkassosaken automatisk avsluttet. Dersom du har rett til sletting av renter, så teller det positivt for søknaden å få betalingsutsettelse.

Du finner begge søknadene på Dine sider.

 

Vennlig hilsen Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem får støtte fra Lånekassen?

LÃ¥nekassen-logo

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for utdanningsstøtte i vårsemesteret.

Les mer

Spørsmål og svar om økonomisk sosialhjelp

Spørsmål & svar (ung.no)

Vi har samlet noen spørsmål som andre ungdom har stilt til oss - om sosiale støtteordninger. Nav har svart.

Les mer

Hvor kan jeg søke økonomisk støtte?

Penger og verktøy. (www.colourbox.com)

Her får du svar på hvilken støtte du har krav på om du flytter hjemmefra, er ferdig med videregående, er student eller gravid.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din