Hopp til hovedinnholdet

sommerjobb på pub i England

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Heisann! Jeg har fått sommerjobb på pub i England i sommer, og er ikke så kjent med de økonomisk/juridiske prosessene jeg må gjennom for å få dette til. Er det slik at jeg må skaffe en engelsk bank for å motta lønn, og hvordan blir det med skattebetaling? (Jeg kommer til å tjene mindre enn kravet for frikort) Vil jeg bli nødt til å skatte til England, eller vil jeg beholde alt, i og med at jeg har norsk frikort? Og jeg trenger vel ikke visum? PS: Jeg har ordnet en adresse i England. Tusen takk :)

Besvart 18.06.2018 12:36
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt!

Dette er spørsmål du bør rette til ambassadene. Ta kontakt med enten den britiske ambassaden i Oslo, eller den norske ambassaden i London, og forhør deg om de kan hjelpe deg med spørsmål om lønn, bank og skatt. 

Du kan lese mer om å jobbe i England hos Utenriksdepartementet også

Masse lykke til! 

Hilsen utdanningsrådgiveren, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Drømmer du om en jobb i utlandet?

Gardermoen flyplass (colourbox.com)

Mye skal ordnes, og planlegging tar ofte lenger tid enn du tror. Det er ikke alltid lett å få seg jobb i et ukjent land. Ta initiativ, skaff deg informasjon og finn ut hva som er mulig.

Les mer

Dette kan ambassaden hjelpe deg med i utlandet

pass og euro (colourbox.com)

Norge har utenriksstasjoner i de fleste land i verden, og en av deres hovedoppgaver er å bistå nordmenn som kommer i vanskelige situasjoner i utlandet. Her gir vi deg en oversikt over noe av den hjelpen du kan forvente å få fra utenriksstasjonene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sommerjobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sommerjobb