Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre for at jeg skal få ukelønna mi?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei ung.no ,foreldrene mine sier at jeg skal få ukelønn men jeg motar aldri lønna. De sier at jeg skal få 100 kroner i uka men de pengene får jeg aldri. Hva skal jeg si/gjøre for å få de pengene, og hvis de sier du skal få de skal jeg «kreve» renter.

Besvart 22.06.2018 00:46
 

Svar
Hei

Takk for at du stiller oss spørsmål!

De fleste som får noen form for lønn må jobbe for det. Hva slags avtale har du og foreldrene dine om hva du må gjøre for å få lønn? De aller fleste som får ukelønn må gjøre oppgaver og tjenester hjemme for å få ukelønn.

Du bør snakke med foreldrene dine og spørre hva de forventer at du skal gjør for å få ukelønn. Tror du at de venter på at du skal gjøre noe spesielt for pengene?

Dersom du gjør det du skal og likevel ikke får pengene, bør du snakke med dem og si at det ikke er greit og at dersom du ikke får pengene slutter du å gjøre oppgavene kanskje? Det er ikke greit å kreve renter av ukelønn, særlig om du ikke gjør noe for dem.

De fleste foreldre bruket å lønne barna sine for oppgaver hjemme, både for at alle i familien skal bidra og delvis for at barn skal venne seg til at de må jobbe for å få penger. Det fleste må jobbe for å få penger.

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg?

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Ung.no gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Tjen penger på småjobber

Småjobber (colourbox.com)

Er du for ung til å ha en fast jobb? Eller tar det for mye tid? Her er en oversikt over ulike småjobber du kan tjene penger på.
Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din