Hopp til hovedinnholdet

Er det faktura jeg får som følger med varen jeg kjøpte?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg lurer på en ting med det å bestille på nett. Jeg har bestilt på nett flere ganger og det har gått veldig greit. Jeg betaler alltid når jeg bestiller og ikke etter at varen er mottatt. Men så ble jeg litt forvirret når jeg leste noe om faktura og lurte på om jeg har gjort noe galt, alle de gangene jeg har bestilt. Fordi når jeg mottar en vare så får jeg alltid ett brev der det står hva jeg har kjøpt. Er dette faktura? Og må jeg betale noe selv om jeg allerede har betalt? Det står ikke på brevet at jeg skal betale noe men er litt usikker på om jeg må betale mer, selvom jeg har betalt når jeg bestilte?

Besvart 27.06.2018 12:39
 

Svar
Hei

Sånn jeg forstår spørsmålet ditt så høres det ut som brevet du mottar sammen med varen, er en bekreftelse på hva du har kjøpt. Dette er da ikke en faktura, men gir ofte informasjon om hva du har kjøpt, kanskje en returseddel og hvor mye det kostet.

Siden du er under 18 år, så kan du heller ikke kjøpe ting og betale for det senere. Så det høres helt riktig ut at du betaler alt når du kjøper varen og ikke på faktura i ettertid. 

Håper dette var til hjelp:) 

Vennlig hilsen,
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og vi hjelper deg med å løse ditt forbrukerproblem gjennom råd, veileding og mekling hvis du og selgeren blir uenig. 

Du finner mer informasjon på forbrukerrådet.no

Følg oss på facebook/forbrukerradet og twitter/forbrukerradet 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Toll på varer bestilt fra utlandet

Toll

Har du handlet eller får du tilsendt gaver i posten fra utlandet? Da er sjansen stor for at du også må betale toll. Beregn hvor mye du må betale før du bestiller!

Les mer

Hvordan handle trygt på nettet

Netthandel kan være en billig og rask måte å handle gaver og ting til deg selv på. Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din