Hopp til hovedinnholdet

Bankkonto for personer under 18 år

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Har enda et spørsmål til dere. Foreldrene mine er skilt, og jeg har selv bestemt å ikke ha kontakt med far lenger. Han har ikke vært særlig engasjert i å ha kontakt med meg heller. Nå er det slik at vi aldri fikk satt opp bankkonto på meg, og som vi forstår hjemme trenger jeg både mor og fars signatur for å få bankkonto. Jeg lurte på om det finnes noen tiltak for barn i min posisjon? Om det finnes unntak, eller andre måter for meg å få bankkonto uten signatur fra far? Må jeg vente til jeg fyller 18 år? Takk på forhånd!

Besvart 14.09.2018 07:30
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

Mange banker krever signatur fra de som har foreldreansvaret for å opprette konto for barn. Men mitt inntrykk er at praksis varierer noe mellom ulike banker.

Jeg vil anbefale at du tar kontakt med en eller flere banker og forklarer situasjonen din. Hvis bankene krever begges signatur vil nok det enkleste være å prøve å få en signatur fra faren din.

 Hilsen juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din