Hopp til hovedinnholdet

En nettbutikk har foretatt en kredittvurdering av meg. Hva er det?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Fikk et brev i posten i dag om at en nettbutikk har gjort en kredittvurdering av meg. Jeg prøvde å lese meg opp men forstår virkelig ikke hva det er og hvorfor. Det eneste jeg har bestilt fra denne nettsiden er noen få klesplagg til under 500 kroner. Er det noe jeg bør bekymre meg over?

Besvart 02.10.2018 11:48
 

Svar
Hei

En kredittvurdering skjer når et firma ønsker å undersøke om du er betalingsdyktig. Det er ikke farlig, og mange firmaer kan gjøre Skal du betale med faktura kan det være en god nok grunn til å be om kredittvurdering av deg. Du kan lese mer om dette på Datatilsynet sine nettsider. Du finner siden om kredittvurdering her:www.datatilsynet.no/personvern-pa-ulike-omrader/kundehandtering-handel-og-medlemskap/kredittvurdering/

Håper du fikk svar på det du lurte på :) 


Vennlig hilsen,
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og vi hjelper deg med å løse ditt forbrukerproblem gjennom råd, veileding og mekling hvis du og selgeren blir uenig. 

Du finner mer informasjon på forbrukerrådet.no

Følg oss på facebook/forbrukerradet og twitter/forbrukerradet 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan handle trygt på nettet

Netthandel kan være en billig og rask måte å handle gaver og ting til deg selv på. Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din