Hopp til hovedinnholdet

Aldersgrense for å hente pakke på posten?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg lurer på om det er aldersgrenser på å bestille ting på nettet og å hente det på postkontoret. Jeg har lest noen artikler men de var over ett år gamle så er litt skeptisk.

Besvart 10.10.2018 10:22
 

Svar
Hei!

Det er etter hva vi kan se ikke noe aldersgrense for å hente ut pakker på posten. Men du må ha med hentelapp og signere ved henting. Noen postkontor krever også at du viser legitimasjon for å vise at du er den som har bestilt pakken.

En annen ting er om nettsiden du vil bestille fra, har en aldersgrense. Dette vil som regel stå under "Vilkår" eller "Betingelser" nederst på nettsiden. Det er også sånn at når du er under 18 år, kan du egentlig ikke inngå avtaler selv, for eksempel ved å handle på nett. Her er det noen unntak for penger du har fått til egen bruk. Det sikreste er uansett å høre med foreldrene dine før du bestiller noe og om de kan gjøre bestillingen for deg. 

Håper dette var til hjelp :)

Vennlig hilsen
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og vi hjelper deg med å løse ditt forbrukerproblem gjennom råd, veileding og mekling hvis du og selgeren blir uenig. 

Du finner mer informasjon på forbrukerrådet.no

Følg oss på facebook/forbrukerradet og twitter/forbrukerradet 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan handle trygt på nettet

Netthandel kan være en billig og rask måte å handle gaver og ting til deg selv på. Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer

Bankkort for de mellom 13 og 18 år

Jente betaler med bankkort (colourbox.com)

Dette må du vite om du vil ha bankkort før du fyller 18 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser