Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre med gjeldsproblemene?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

God dag! Jeg er en 22 år gammel gutt (jeg vet at jeg må vare «ung» men jeg vet om ingen andre forum som kan hjelpe meg) som har veldig store økonomiske problemer. Jeg har masse inkasso saker, namsmann og masse regninger som jeg har ikke oversikt over. Jeg er fryktelig lei av dette og prøver så godt eg kan å få ting betalt men det blir alt for mye. Hvis hver måned skulle jeg betale for alt dette så hadde eg ikke råd til noe livsopphold. Jeg lurer på om det finnes noe som helst bank eller selskap som driver å hjelpe med å gi et lån og få alt nedbetalt og forholde meg til en regning? Jeg har dessverre ingen formue og ingen sikkerhet. Evt. Er det noen som kunne hjelpe meg med dette problemet?

Besvart 08.10.2018 13:17
 

Svar
Hei

Gjeldsproblemer er et stort økonomisk problem. Ca 5% av alle unge mellom 18 og 25 år sliter med inkassosaker og betalingsanmerkninger. Dette setter preg på økonomien i mange år framover, og gjør at man starter voksenlivet med en stor minus man må ordne opp i.

Gjeld man har pådratt seg på den ene eller den andre måten forsvinner ikke av seg selv. Det høres ut som du forsøker å rydde opp, men det er vanskelig hvis kravene har blitt for store. Jeg vil derfor råde deg til å kontakte kommunen din og be om time hos en gjeldsrådgiver. Gjeldsrådgiveren kan hjelpe deg å sortere kravene og bistå i forhandlinger med kreditorene. Det kan ta litt tid å få time. I mellomtiden kan det være lurt å betale ut de minste kravene først, slik at det blir lettere å få oversikt.

Dersom du har mulighet til å skaffe deg en ekstrajobb og en ekstra inntekt i en periode, vil det være en god mulighet til å kvitte seg med en del krav forholdsvis raskt. Selv om det føles tøft og litt uoverkommelig nå, er det mange som har klart å komme seg ut av en slik krise gjennom ekstra innsats i en overgangsperiode. Du er ung og har et langt arbeidsliv foran deg. En innsats for å få ryddet opp nå kan gjøre at du får et godt økonomisk liv i framtiden, så ikke gi opp!

Lykke til!

 

 

Hilsen Husbanken i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Stå i mot kjøpepresset

Ung gutt sitter på et bord for seg selv på skolen, med mange andre elever bak. Gutten har en smartphone i hånden sin og han ser ut i løse luften. (www.colourbox.com)

Har du følt deg utenfor når vennene dine har ting du ikke har? Føler du press om å kjøpe de nyeste og dyreste tingene? Her får du tips til å takle kjøpepresset.

Les mer

Ubetalte regninger? Unngå inkasso!

Jente er sjokkert når hun ser på laptopen sin (colourbox.com)

Har regningen gått til inkasso? Hva betyr det, og hvorfor bør du unngå det?

Les mer

Økonomitips til deg som skal bo alene

Gutt regner på mobilen (colourbox.com)

Å bo for seg selv er dyrt. Selv med studielån, stipend og deltidsjobb, er det nødvendig å tenke økonomi. Her er noen råd.

Les mer


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din