Hopp til hovedinnholdet

Hva kan BSU brukes til.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har opprettet meg BSU konto. Det jeg lurer på er hva som skjer dersom jeg bestemmer at jeg ikke vil bruke pengene på bolig når jeg blir så gammel at jeg ikke kan ha den kontoen lenger? Kan jeg bruke pengene på å pusse opp? Kan jeg kjøpe bolig uten å bo i den selv? Kan jeg bruke det på noe annet? Om jeg bruker det med noe annet, hvilke fordeler mister jeg i så fall? Må jeg betale tilbake alt av renter og skattefradrag jeg har fått?

Besvart 26.10.2018 11:17
 

Svar
Hei

Oppspart på BSU kan bare brukes til kjøp av bolig eller nedbetaling av boliglån. Du trenger ikke selv å bo i den boligen du delvis finansierer med BSU-penger.

Dersom du bruker sparepengene på noe annet enn bolig må du betale tilbake hele det skattefradraget du har fått for alle årene du har spart. Skattefradraget er på 20% av det du sparer. Det betyr at hvis du tar ut 100 000 av BSU-kontoen så må du tilbakebetale 20 000 kroner i restskatt.

 

Hilsen Husbanken i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spar til egen bolig med BSU

Kjøper hus (colourbox.com)

BSU er en forkortelse for boligsparing for ungdom. Men hvilke fordeler får du egentlig, og hva kan du bruke sparepengene til?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din