Hopp til hovedinnholdet

Hvordan fungerer renter på et studielån?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

På nettsidene til Lånekassen sier de at det blir lagt til renter på lånet, etter man er ferdig med å studere. Hva menes det med at det blir lagt renter på lånet? Hvis jeg er heltidsstudent, og har et lån på 100 000kr etter endt studie, feks 1 år, betyr det da at lånet mitt blir 100 000kr + renter på 100 000 i løpet av det ene året? Så hvis den flytende renten for det året jeg studerer er feks 3,5%, betyr det at rentene som blir lagt på lånet vil være 3500kr? Slik at totallån etter studiet er 103 500kr, og at jeg i tillegg må begynne å betale renter på hele summen, for hvert år jeg nedbetaler lånet? På nettsiden dere står det også: "Du kan få inntil 108 250 kroner i basisstøtte i undervisningsåret 2018–2019". Hva er betingelsene for å få maksimal basisstøtte? Kan man få 108 250 kroner i basisstøtte selv om man ikke egentlig har et stort behov for støtte, feks om man går på universitet gratis, og bor hjemme. Forutsatt at man består utdanningen på vanlig tid?

Besvart 11.01.2019 16:17
 

Svar
Hei

For å få full støtte i fra Lånekassen må du studere fulltid (60 studiepoeng eller tilsvarende) og søke om fullt lån og stipend.

Når du ikke lengre mottar støtte i fra Lånekassen så begynner det å løpe renter på lånet ditt. Når det løper renter, så betyr det at løpet i året blir en viss prosentandel av lånet ditt lagt til gjelden din. Du kan lese mer om dette på Lånekassen sine hjemmesider.

 

 

Vennlig hilsen Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din