Hopp til hovedinnholdet

Jeg er bedt med på festival men har ikke råd...

Jente 15 år
 

Spørsmål

Heii, jeg er en jente som blir 15år i Mai. Jeg har blitt bedt med på kadetten (musikkfestival) i sommerferien. Problemet er at det koster ca. 1300kr.. Jeg og familien min sliter litt økonomisk, pga mamma har ME, som vil si ustabil i jobb + nav ville ikke gi oss penger. Jeg sliter også med venner, jeg har ingen nære venner på skolen min.. Jeg føler at jeg bare eksisterer, men ikke lever. Idag spurte en som jeg har blitt litt god venn med, om jeg ville være med på kadetten. Jeg har kjempe lyst til å dra, fordi da blir kanskje jeg og denne personen «close». Og det har jeg utrolig lyst til. Hva skal jeg gjøre? Hvordan skal jeg skaffe penger? Skal jeg dra? Trenger sikkelig hjelp, mvh frustrert jente:)

Besvart 11.02.2019 08:28
 

Svar
Hei, og takk for at du skiver til ung.no!
 

Så hyggelig at du er blitt bedt med på festival til sommeren! Det tenker jeg at du skal få til, bare du legger inn litt egeninnsats!

Det er mange familier som sliter med at økonomien er stram, og om nav ikke kan hjelpe til betyr det at man ut fra lover og regler har nok til å klare seg. Om man bare har nok til å klare seg, blir det ikke penger ekstra til "unødvendige" ting som festival og annet morsomt dessverre. Det er ikke noe NAV dekker.

Men, det er ingenting i veien for at du kan tjene inn 1300 kr + lommepenger på egen hånd. Det er jo fremdeles mange måneder igjen til sommerferien.

Hva med å sitte barnevakt? Passe hunder? Måke snø? Klippe gress? Handle for eldre/syke? Det er mange måter å tjene penger på om man vil :-)

I tillegg går det an å selge aviser på søndager. Både VG og Dagbladet ansetter slike selgere. Dret går også an å bli reklamebud, det vil si å gå rundt med reklame i postkassene til folk!

Jeg håper dette ga deg gode ideer for hvordan du skal få nok til festivalen! I tillegg har du bursdag i Mai, og da kan du jo bare ønske deg penger! Det blir som en bonus til alt du har tjent på egenhånd!

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Under 18 og på jakt etter jobb?

Beiser en benk (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å finne en jobb om du er under 18 år, men det er ikke umulig. Her er våre fem jobbtips til deg.

Les mer

Tjen penger på småjobber

Småjobber (colourbox.com)

Er du for ung til å ha en fast jobb? Eller tar det for mye tid? Her er en oversikt over ulike småjobber du kan tjene penger på.
Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Søker du jobb for første gang?

Klippe gress (colourbox.com)

Trenger du en deltidsjobb ved siden av skolen? Eller er du på leting etter sommerjobb? Her er våre tips til deg som søker jobb for første gang.

Les mer

Bekymrer meg over familiens økonomi. Hva kan jeg gjøre?

Bekymret gutt

Bekymrer du deg mye over familiens økonomi? Dette er ikke ditt ansvar, men du er ikke alene og det finnes hjelp der ute.

Les mer

Hvem har rett på økonomisk hjelp?

Tom lommebok

Økonomisk stønad skal gis til alle som trenger hjelp for å overvinne eller tilpasse seg en vanskelig livssituasjon.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din