Hopp til hovedinnholdet

Verditakst på bilen min, og fikk i ettertid inkasso.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Jeg var på sosiale medier 20/11- 2018 så kom det opp en reklame på at du kan verditakst vurdere bilen din. Det var en Norsk teksta side som heter Autokost. Jeg trudde dette var helt gratis, så jeg skrev info om meg, altså navn, mail og telefon nummer og bil nummer på bilen. 5/4 2019 fikk jeg en regning på 150 euro + 15 euro i forsinket betaling der de ber meg betale til en tysk bank adresse Munchen. Det var betalingsfrist 4/4, altså dagen før jeg fikk brevet. De sier også i brevet at jeg må betale innen 14 dager, for å unngå inkasso inndrivelse. Jeg er usikker på hva jeg trykte på inne på siden, mulig jeg trykte bekreftelse på at jeg er 18 år, Selv om jeg bare var 13 år da. Har aldri mottatt noen mail fra Autokost om evaluering/taksering av bilen eller regning. Dette brevet er første gang de kontakter meg. På brevet står 20/11-18 som første faktura dato , øverst på brevet står datoen 21/3 2019. På konvolutten som er sendt fra Riga Latvia står 1/4 som dato stempling . Må jeg betale?

Besvart 08.04.2019 15:27
 

Svar
Hei

Så leit at dette har skjedd. Vi kjenner til at flere firmaer har hold på sånn. Det du må gjøre er å sende en epost hvor du sier du er uenig i at du skal betale regningen. Hvis tjenesten egentlig var gratis, kan de ikke sende deg regning i etterkant av avtalen. Vi hadde lignende saker med andre firmaer som gjorde det samme. Her kan du lese om hvordan du skal gå frem for å klage: forbrukereuropa.no/aktuelt/prisvurdering-av-bil/

Her er det bare å bytte ut det firmanavnet som står i artikkelen, og bytte ut med Autokost. Trenger du mer hjelp, kan du kontakte ForbrukerEuropa, du finner de her: forbrukereuropa.no 

Håper dette var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen,
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og vi hjelper deg med å løse ditt forbrukerproblem gjennom råd, veileding og mekling hvis du og selgeren blir uenig. 

Du finner mer informasjon på forbrukerrådet.no

Følg oss på facebook/forbrukerradet og twitter/forbrukerradet 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan handle trygt på nettet

Netthandel kan være en billig og rask måte å handle gaver og ting til deg selv på. Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer

Slik sletter du informasjon om deg på nettet

Jente med mobil (www.colourbox.com)

Har du funnet bilder av deg selv på nettet som du ikke vil at andre skal se? Eller har noen opprettet en falsk profil i ditt navn? Slik sletter du opplysninger fra nettet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din