Hopp til hovedinnholdet

Utgitt meg for å være en annen person.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg har utgitt meg for å være en helt annen person enn den jeg faktisk er til Internett kjæresten min som jeg harvet sammen med i 9 måneder, hva gjør jeg

Besvart 10.04.2019 15:04
 

Svar
Hei jente 17 år.

Takk for at du skriver til Ung.no!
Jeg tenker du har kommet i en svært uheldig situasjon, men at du blir nødt til å gjøre noe med det. Det kan ikke fortsette slik. Slik jeg ser deg er det ikke annet å gjøre enn å komme ut med din egentlige identitet/ hvem du er, og ta konsekvensene av det. Du kan ikke fortsette å lure vedkommende på denne måten.
Gå i deg selv, kjenn etter på hvordan du selv ville ha følt det i en liknende situasjon, er det greit å oppføre seg slik overfor en annen person?

Innerst inne vet du nok hva du må gjøre. Du kan ikke fortsette å lyve for vedkommende. I løpet av 9 måneder er du blitt godt kjent med kjæresten din, og vet kanskje litt om hvordan vedkommende vil reagerer.
Selv om du er redd for at utfallet av å fortelle sannheten kan få negative konsekvenser, så er det ikke annet du kan gjøre enn å ta ansvar og være ærlig.

Du kan gjerne snakke med helsesykepleier på skolen din for å få hjelp og råd, eller ringe anonymt til Kors på halsen for å få hjelp. 

Håper dette kan hjelpe deg.
Ønsker deg lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din