Hopp til hovedinnholdet

Kan min mor ta opp lån i mitt navn?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en 17 år gammel gutt som vil ha et utvekslingsår i USA i vg2, men jeg vet også at året mitt i USA ikke kommer til å bli godkjent heller. derfor så lurte jeg på om moren min kunne tatt opp et lån i mitt navn sånn at vi får råd til utveklsingsåret? Jeg vil at det skal være i mitt navn fordi jeg ikke vil gi moren min et lån å tenke på og fordi hun mest sannsynligvis ikke hadde vært enig med å ta opp et lån i hennes navn for at jeg skal til USA

Besvart 24.05.2019 11:39
 

Svar
Hei

Dessverre er det slik at dersom skolen din i Norge ikke vil godkjenne utvekslingsåret ditt i utlandet vil du sannsynligvis ikke kunne søke om studielån eller stipend i fra Lånekassen. Det går heller ikke an å ta opp studielån i en annen person sitt navn. Du kan lese mer om støtte til videregående i utlandet på Lånekassen sine hjemmesider.

Vi legger også med en artikkel om andre typer fond og legater.

Banker krever alltid at man har fast inntekt og mulighet til å betale ned på lånet. Det er også som regel et krav om at man må være over 18 år. Dersom du er student vil du nok ikke kunne ta opp et lån til dette uansett. Dette fordi du ikke har noen garanti for å betale ned på lånet. 

Vennlig hilsen Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vg2 som utvekslingselev? Les dette!

utveksling fly (colourbox.com)

Her får du tips til planleggingen og oversikt over godkjente utvekslingsorganisasjoner.

Les mer

Stipend, fond og legater

Eurodesk

Lånekassen er ikke den eneste veien å gå for å få finansiert studier enten i Norge eller i utlandet. En skjult pengekilde kan være forskjellige typer fond og legater. Det finnes også stipend og legater til andre formål enn utdanning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din