Hopp til hovedinnholdet

Jeg har ikke penger

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei...mamma og pappa har ikke noe penger...eller de får 2 tusen kroner hver uke fra nav! Vi er 7 medlemer i familien...alt går kun til mat! Jeg kan ikke huske siste gang jeg var ute med venner og kjøpte noe...jeg har lite undertøy,klær og ting og trenger nytt..jeg har sakt det til mamma..og mamma sier at vi sikkert kan fikse undertøy men ikke annet...snart er det sommerferie..og vi kan ikke dra noen steder! Jeg synes dette er skikkelig urettferdig og ikke greit! Jeg vil leve som alle andre.....jeg blir alltid flau når jeg er med venner...siden jeg har nesten aldri penger..

Besvart 29.05.2019 16:41
 

Svar
Hei

Det er veldig krevende å ha lite penger. Sosialhjelp fra NAV er en midlertidig hjelp til foreldrene dine kommer i jobb eller får en mer varig trygdeytelse.

Spørsmålet er om du kan gjøre noe selv for å få det bedre. Har du mulighet for å få deg en liten jobb ved siden av skolen? Kanskje du kan henge opp en lapp i nabolaget der du tilbyr deg å jobbe? Dette kan være barnepass, lufting av hun, hjelp til vasking av hus eller handling eller andre ting du tenker at du kan gjøre.

Når det gjelder sommeren kan du sjekke om kommunen din har noen tilbud til barn som ikke skal på ferie. Det kan være aktiviteter eller overnattingsturer.

Du kan også be foreldrene dine forhøre seg med NAV om det finnes noen tilbud til barna til de som mottar støtte fra NAV.

Jeg håper du finner en løsning. Jeg ser du er veldig flink til å skrive og håper du satser på å få deg en utdannelse. Da kan du etter hvert få deg jobb som gjør at du kan få bedre økonomi enn det familien din har nå.

 

Hilsen Husbanken i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bekymrer meg over familiens økonomi. Hva kan jeg gjøre?

Bekymret gutt

Bekymrer du deg mye over familiens økonomi? Dette er ikke ditt ansvar, men du er ikke alene og det finnes hjelp der ute.

Les mer

Familier med dårlig råd kan få støtte til aktiviteter

Fortvila gutt i sofaen (colourbox.com)

I Norge skal du ha mulighet til å delta i fritidsaktiviteter og gå i bursdag, selv om foreldrene dine har en vanskelig økonomi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din