Hopp til hovedinnholdet

Jeg spanderer ofte.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har to venner som er helt blakke. Derfor spanderer jeg ofte på dem. Jeg begynte å gjøre det for noen måneder siden og jeg gjore det helt frivillig. Nå spanderer jeg på dem hver eneste dag. Jeg bruker ca. 80kr på dem +meg. Dette er penger jeg bl.a har fått til jul. Det er slik at dem kommer bort til meg og sier: skal vi dra på butikkenn eller. Og de tar det som en selvfølge at jeg betaler. Jeg har brukt mye penger hittil. Og de sier: vi kommer til å kjøpe deg no snart assa, vi haf bare ikke penger. (Vet at de ikke lurer meg akkurat der, fordi jeg er helt sikker på at de er blakke. For ca. 6-7 mnd siden spanderte han ene på meg mye (ikke like mye) og det var bursdagspengene hans også. I dag sa jeg nei til å spandere. De tok deg helt fint men de ble liksom overrasket. Jeg har ca. 6000kr igjen som jeg vil spare. Hva skal jeg gjøre?

Besvart 27.06.2019 10:42
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at dette er vanskelig for deg, og at du har kommet i en vanskelig situasjon. Du vil egentlig bare være snill, men samtidig også sette av penger til sparing. Jeg syntes du skal slutte med denne spanderingen, og heller snakke med vennene dine. De forventer nok ikke at du skal kjøpe alt, og du har helt lov til å si at du ikke har anledning til å fortsette med det. Fortell at du gjerne vil betale, men at du rett og slett ikke kan fordi du vil spare pengene dine. Det tror jeg nok de kommer til å forstå.

Se på artiklene under. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Hvordan spare lommepengene dine

Mynter (colourbox.com)

Forsvinner lommepengene nesten før du får dem? Brenner pengene i lomma di? Du er nok ikke alene, og heldigvis finnes det råd.

Av Julie, ungdomsjournalist ung.no.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din