Hopp til hovedinnholdet

Klassevenninna mi har rotet vekk en av mine bøker, og jeg har fått faktura.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg lurer på noe. Vet ikke om det regnes som krise for dere men for meg er det det så håper dere svarer. Ei klasseveninne av meg og jeg har delt skap på skolen gjennom hele vg2. Da det var nest siste skoledag skulle alle levere bøkene og det viste seg at jeg manglet en bok som hun har klart å surre bort. Uansett er det meg fakturaen kom til for et par dager sidem siden boken er registrert på meg så nå er jeg nødt til å betale 800 kr... Jeg sa til henne at hun skal betale hele summen men hun nektet for det fordi hun selv mener at det ikke er hun som Har gjort det. Dermed sa jeg at jeg skulle være snill og at hun bare trengte å betale halvparten så skulle jeg betale resten.. Men hun nekter for dette også og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre! Det er en person som fort kan bli sur og ikke kontrollere seg. Har ikke lyst til at det skal bli noen slosskamp uttav det. Begge er 18 år så for det første kan jeg ikke si ifra til foreldrene hennes og i tillegbor hun på et senter i barnevernet,

Besvart 16.07.2019 21:36
 

Svar
Hei jente 18 år.

Du og en jente i klassen din har delt skap på skolen hele forrige skoleår. På sluttet av året, da bøkene skulle leveres inn, manglet en av dine bøker. Det er venninnen din som har rotet bort den, og nå har du fått en faktura på boken.

Hun mener selv at det ikke er hun som har rotet bort boken, og nekter derfor å betale. Jeg skjønner godt at du ikke vet hva du skal gjøre med dette, spesielt fordi hun kan bli aggressiv og komme ut av kontroll.

Jeg synes du skal snakke med foreldrene dine om dette, og eventuelt også ta det med skolen når den starter igjen. Hva er forfallsdato på fakturaen. Hvis den er etter skolestart, kan du vente med å betale den. Hvis den er før, må du betale den, og heller ta opp dette med skolen og med foreldrene dine.

Hva med å snakke med de som er ansvarlige for senteret hun bor på? Kunne det være en løsning? Uansett synes jeg du skal snakke med foreldrene dine eller en annen voksen sånn at du kan få hjelp til å løse dette best mulig. Du kan også snakke med helsesykepleier, eller med noen på helsestasjon for ungdom.

Håper det løser seg. God sommer!

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ubetalte regninger? Unngå inkasso!

Jente er sjokkert når hun ser på laptopen sin (colourbox.com)

Har regningen gått til inkasso? Hva betyr det, og hvorfor bør du unngå det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din