Hopp til hovedinnholdet

Kan faren min bestemme hva oppsparte penger på min konto kan brukes til?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, Min far sa til meg at jeg har fått en feriereise til England av han med familien, i ettertid fant jeg ut at han trakk pengene den kostet fra sparekontoen hvor han sparer til meg, noe han aldri fortalte meg. Når jeg fant det ut sa jeg at jeg heller ville spare pengene og ikke trengte turen, men han sier at siden han har spart de opp kan han godt «slutte å gi meg penger» og at jeg kan få en jobb selv hvis jeg vil ha penger, kan han bestemme at de skal brukes på utenlandsreise og ingen ting annet når han mener å ha spart de opp til meg? Jeg trenger en ny MacBook til skolearbeid og jobb, men når jeg tok det opp oppfattet han det som om jeg ville ha mer penger, når jeg bare vil disponere de fornuftig. På forhånd takk

Besvart 11.09.2019 15:44
 

Svar
Hei

Det er nok sånn at den som gir en pengegave også i ganske stor grad kan bestemme hva pengegaven skal brukes til. Det er jo frivillig for faren din å spare til deg, så han kunne jo ha valgt å ikke sette inn penger en periode og bruke pengene på andre ting. Synd at det blir problemer av dette og at faren din og du har forskjellig syn på hva det er viktig å bruke penger på. Håper dere kan snakke sammen og bli enige om hva som er den beste løsningen i framtiden.

PS Penger du har tjent på egen jobb har du rett til å disponere over selv.

 

Hilsen Husbanken i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem bestemmer over pengene dine?

Penger til konfirmasjonen (ung.no)

Krangler du med foreldrene dine om hva du kan bruke egne penger på? Det finnes ikke noe klart svar, men det er vanlig å skille mellom penger du har tjent selv og penger du har fått.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din