Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få støtte fra Nav når jeg er under 18 år?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har vært psykisk syk i en del år nå,og flyttet ut fra institusjon for litt over et halvt år siden. Jeg hadde igrunn en lang god periode og flyttet for meg selv en måned før skolen begynte i høst. Begynte også på skolen,men dette har altså ikke funket så bra. Skal nå kutte ut skolen,og får da ikke stipend fra Lånekassen. Jeg har jobbet litt hos NAV før,og vet godt hvordan det funker men jeg lurer på om det er noe støtte jeg kan få det året jeg fyller 18? Jeg blir 17 1.desember og en dame som hjelper meg i kommunen sier at hun en gang hadde en bruker som fikk stønad fra NAV når hun hadde fylt 17,altså det året hun fylte 18. Altså,da snakker jeg ikke om 200 kr dagen for å jobbe,men en ganske stor sum fordi hun da var psykisk syk og at det var godt for henne å bo for seg selv - altså på en måte en del av behandlingen. Stemmer dette? Damen som jeg snakker med i kommunen var litt usikker,og skulle sjekke det ut,men vil gjerne høre om dere vet noe mer. Jeg går til psykolog og kan godt få et brev med om hvordan situasjonen min er om dette trengs. Håper på raskt svar - takk på forhånd!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål.


Stønaden du har fått tidligere er antakelig individstønad i forbindelse med praksisplass eller kurs. Det kan man få når man er under 18 år.

Ut fra din beskrivelse er det nok arbeidsavklaringspenger (AAP) du spør etter, men du må være fylt 18 for å kunne få innvilget AAP, og jeg kjenner ikke til at det kan gjøres unntakt fra dette.

Som et lite tillegg så er det naturlig å nevne at det er dine foreldre som har forsørgerplikten for deg til du er 18 år, eller så lenge du følger ordinær utdanning. Forsørgerplikten gjelder også selv om du ikke bor i hjemmet.

 

Lykke til!

 
Med vennlig hilsen Nav i samarbeid med Ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din