Hopp til hovedinnholdet

må jeg sende inn selvangivelse? G16

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei der. Jeg er en gutt på 16 år som i et par år har hatt et noen sommer-jobber og jobber fast litt på fleksibel tid her og der. Nå nylig fikk jeg en "Lønns- og trekkoppgave" for 2011 fra en bedrift der jeg har hatt sommerjobb. Jeg vet at det har noe med selvangivelsen å gjøre, men det jeg lurer på er om når jeg egentlig må levere inn selvangivelse og slikt? Er det fra man er 18 år? Får man selvangivelsen i posten, eller på internett? Hvor finner jeg regler om dette? Takk for svar, ~ Lucas

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Fint at du sender inn spørsmål til oss i ung.no :)

Så lenge du har jobbet og tjent penger, har arbeidsplassen du har jobbet på krav på å sende informasjon om det du har tjent til skatteetaten. De registrerer alt, og du skal også få melding fra arbeidsgiver om hvor mye du har tjent i løpet av året, gjennom et brev som ofte kalles lønns- og trekkoppgave.

 

På lønns- og trekkoppgaven kan det være ført opp flere forskjellige beløp og koder. Kodene viser hva det enkelte beløpet gjelder. Kodene skal sikre at lønn, godtgjøringen og andre ytelser blir skattlagt på riktig måte.

 

Ta vare på alle oppgavene. Du skal bruke dem for å kontrollere beløpene på selvangivelsen og til å føre opp beløp som ikke er med.

 

Har du jobbet og tjent penger, skal du få selvangivelsen tilsendt i posten eller du får melding om at du kan sjekke og eventuelt godkjenne eller gjøre endringer på minside.no.

 

Du finner mer informasjon om selvangivelsen på skattetaten.no og

www.spleiselaget.no/ (spesielt for ungdom).

 

Lykke til med å sette deg inn i det. Det er veldig enkelt når du først får det foran deg. Og husk, det er lov å be om hjelp.

 

 

 

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb