Hopp til hovedinnholdet

hva er selvangivelse?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg jobber ikke og går på VGS. Har fått selvangivelse i posten. Hva er dette for noe egentlig? Hva er selvangivelse? Hva er poenget med det? Hvordan kan man spare penger ved hjelp av den? Har tenkt å skaffe meg jobb til mai. Hvordan skal jeg fylle ut min selvangivelse? Takker for svar! Jeg vet null om dette, det er egentlig litt kjipt at vi ikke lærer om det på skolen...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


I Norge er det lovbestemt at vi skal trekke skatt av det vi eier (bolig o.l.) og det vi tjener. I dag innrapporteres det som teller for beregningen av hvor stor skatt vi har, til skatteetaten. I selvangivelsen din står de beregningene og tallene/summene som er rapportert inn på deg. Derfor er det viktig at du sjekker om tallene stemmer før du leverer selvangivelsen.

 

Uansett om det er korrekt, eller om du må gjøre noen rettelser, kan du gi tilbakemeldingen på nettet. På skatteetaten.no finner du mer informasjon om alt som har med selvangivelsen å gjøre.

 

Det viktigste du som ungdom må huske når det gjelder selvangivelsen for 2011 er at dersom du ikke har endringer, trenger du ikke levere!


Legger også ved artikler under svaret om selvangivelsen og om skatt.


 

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvangivelse og skatteoppgjør

Får igjen på skatten

Hva er en selvangivelse? Må du levere, og hvor mye må du betale i skatt? Få svar på det du lurer på om selvangivelse og skatteoppgjør her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din