Hopp til hovedinnholdet

Kjøp av aksjer i et firma for person under 18 år.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei! Stilte et spørsmål ang. å eie egen bedrift når man er under 18 år, og fikk vite at det var ikke mulig, med mindre foreldrene min lagde bedriften og da fikk rådigheten over pengene mine, og stod ansvarlig for det jeg gjorde. Takk for svaret foresten! ;) Men jeg har aksjer (oblikasjoner eller noe), og da "eier" jo man en del av en bedrift eller virksomhet, men det er det da ikke 18års grense for? For hvisst det ikke er det, så vill det jo si, at jeg kan kansje ikke starte firma selv, men kan kjøpe opp et som allerede eksisterer? sånn at jeg foreksempel fikk Pappa til å starte opp et AS, og så kjøpte jeg aksjene av ham for 1 kr stykke, og da ville bedriften stå i mitt navn? Eller at jeg kjøpte 99% av aksjene? slik at jeg ikke eide den alene? Ville det da gått? Takk for svar :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er fullt lovlig for deg å kjøpe aksjer selv om du er under 18 år. Du står imidlertid ikke juridisk ansvarlig for hvordan virksomheten drives selv om du eier noen aksjer. 

 

Hvis du ønsker å vite mer om det å starte en egen bedrift anbefaler jeg at du tar kontakt med Narviktelefonene TLF 800 33 840. Det er en gratis telefontjeneste for grundere og kan svare på alle spørsmål rundt oppstart av en bedrift.

 

 

Med hilsen

 

 

 

Svartjenesten i Arbeidstilsynet i

 

 

 

samarbeid med Ung.no

 

 

 

 

 

 

 

Vær oppmerksom på at vårt svar i denne e-post kun er veiledende kortinformasjon.

 

 

 


Har du flere spørsmål om arbeid kan du også ringe Arbeidstilsynet på tlf: 815 48 222 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din