Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om sparing

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hallo Jeg har etpar spørsmål.. Leser stadig vekk at man bør binde renta på boliglånet. Jeg har verken bolig eller tenkt på å bygge bolig, siden jeg fortsatt tar utdanning og vil være mere borte enn hjemme. Men jeg har et billån, og lurer på om det er mulig og lurt å binde renten på det? Mitt andre spørsmål er at jeg oppdrettet superspar-konto i mai, og har spart 10.000 kr. Så langt. Når vil jeg få renter av dette? Må pengene stå inne til 2014 for at jeg får renter? Likeså har jeg en gammel sparekonto som jeg har flyttet alle pengene over til supersparkontoen, bør jeg la det være igjen litt der, for og få litt renteinntekter i år? Har forøvrig fullspart bsu konto.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Du spør om du bør binde renten. Det er dessverre ingen fasit på det. Da ville alle ha gjort det rette valget. Noen har tjent på det på sikt, andre ikke. En av årsakene til at noen binder renta, er at de er helt avhengig av forutsigbare utgifter, og slik får de det. 

 

Fint at du har satset på bsu-konto. For da får du gode renter, skattefradrag om du jobber og penger på bok til depositum eller egenandel når du skal kjøpe bolig.

 

Jeg kjenner ikke til supersparkontoen du snakker om. Ta kontakt med banken din for mer informasjon om hva som gjelder for denne. 

 

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spar til egen bolig med BSU

Kjøper hus (colourbox.com)

BSU er en forkortelse for boligsparing for ungdom. Men hvilke fordeler får du egentlig, og hva kan du bruke sparepengene til?

Les mer

Kjøpe bolig? Så lenge må du spare

Bygård i Oslo (foto: ung.no)

Du tenker kanskje ikke spesielt mye på at du en gang skal kjøpe din egen bolig? Likevel kan det faktisk være veldig lurt å starte sparingen allerede nå. Sjekk hvor lenge du må spare for din boligdrøm!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din