Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på om det de gjorde var en voldtekt?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei jeg er trist på grunn av en ting. For 3 år siden da jeg var 15 år var jeg til 2 venner(gutter), vi så på film og plutselig begynte de og ta på meg og jeg ble redd men etter vert sovnet de og jeg gikk i dusjen og så dom som jeg var glemte jeg å låse, jeg hørte døra gikk opp og den ene gutten kom inn. Han kledde av seg og kom inne i dusjen med meg, han dyttet meg inntil veggen og tvang meg til å ronke og suge han, så kom den andre in og kledde av seg, han kom in til oss og gjorde det samme. Da de var ferdige og gikk ut, gikk jeg å ut. Da jeg kom på stua var det 2 gutter til de gikk sikket på videregående. Og de bar meg til rommet og jeg husker at de tok på meg og jeg sovnet og jeg våknet ute i en skog og der var den ene gutten han hjalp meg opp og ba om unnskyldning og etter det gikk vi ut av skogen og jeg var litt redd han sa at han var full og derfor velger jeg å ikke andmelle dette. Men jeg lurer på om det de gjorde var voldtekt?? Jeg er redd får og vere med andre gutter alene nå!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 Takk for at du skriver til oss. 

Du skriver at du har vært mye trist etter det som skjedde, og at du lurer på om det var en voldtekt. Jeg tenker du må ha hatt en veldig tung tid etter det som hendte deg og at det må ha vært tøft å bære på dette helt alene. Jeg synes det er veldig bra at du har klart å skrive om dette til oss og at du ønsker å finne mer ut av hvordan du kan få det bedre. Hvis man er usikker og fortvilet, er det viktig å dele det med noen og få hjelp til å finne ut av det. 

En seksuell handling skal være frivillig og ikke skje mot den ene partens vilje. Ingen er forpliktet til å følge opp med samleie selv om man har flørtet og kysset. Alle aktiviteter skal til en hver tid være frivillige. 

Jeg synes det du beskriver at skjedde med deg høres alvorlig ut og jeg tenker det er viktig at du kan snakke med en voksen som kan hjelpe deg, helst så raskt som mulig. 

Er det en voksen i familien du kan dele dette med? Det kan kanskje være litt vanskelig å fortelle slike opplevelser med andre, men jeg tror du vil føle litt lettelse hvis du deler det med noen og det er viktig at du får støtte videre. Du kan også gå til helsesøster eller rådgiver på skolen din. En mulighet er også Helsestasjonen for ungdom der du bor. På Helsestasjonen for ungdom jobber det helsesøster, lege og ofte også psykolog. Du kan gå dit uten å ha bestilt time, og på nettsidene til den kommunen du bor i finner du åpningstider.

Hvis du ønsker noen å snakke med mer anonymt, kan du ringe Hjelpetelefonen for dem som har opplevd seksuelle overgrep på telefonnummer 800 57 000. 

Jeg legger også ved noen artikler under som kanskje kan ha nyttig info til deg. Jeg håper du vil snakke med noen om det du har opplevd og at du vil få god hjelp videre. Ta godt vare på deg selv og lykke til videre!

 
 Hilsen psykologen
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Hva er samtykke til sex?

Skal vi ha sex? Ja eller nei?

Det er lov å ombestemme seg, også når du starter en seksuell aktivitet. Lær deg å tyde den andres signaler, og pass på at du er tydelig selv. Lær her hva samtykke til sex egentlig er.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep