Hopp til hovedinnholdet

Hun ble voldtatt og er gravid med tvillinger.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Broren til venninen min sa han skulle vise meg noe nårr jeg var på besøk hos venninen min. Hun hadde ikke kommet hjem enda, så jeg skulle vente på henne. Jeg gikk inn på rommet til broren hennes og han dro av seg alle klærne sine. Jeg prøvde å løpe ut, menhan holdt meg igjen og han tok av meg klærne. Jeg sa mange ganger stopp og at jeg ikke ville, men han var så sterk. Jeg kom meg ikke bort. Han holdt meg nede i senga, mens han skjøv penisen sin inn i meg. Inn og ut mange ganger. Det var ekkelt. Han fortsatte i et kvarter. Da han var ferdig sa han at jeg ikke måtte si det til noen. Jeg kledde på meg og løp hjem. Jeg sa det til moren min og han ble straffet, men når jeg tok en graviditetstest senere var den positiv. Jeg bestemte meg etter en stund for å beholde barnet, men nå har jeg fått vite at det er tvillinger. Hva skal jeg gjøre??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Flott at du skriver til ung.no.

Det høres jo helt forferdelig ut det du har vært utsatt for!! Jeg håper du får hjelp til å komme deg gjennom det, og at du kan ha det bra med deg selv og egen seksualitet igjen!! Legevakta og politiet har som regel folk du kan snakke med som kan hjelpe deg å bearbeide slike hendelser og fortsette livet ditt. Jeg synes det er veldig flott at du fortalte moren din hva som hadde skjedd, og også at gutten som gjorde dette mot deg fikk straff for det han gjorde!

Dersom du ikke får hjelp der, eller synes det er vanskelig å stå alene der du er nå, så tenker jeg at du kan snakke med helsesøster på skolen din. Hun kan hjelpe deg, og vet eventuelt også om andre steder du kan henvende deg. Amathea er en tjeneste som også kan være passende for deg å bruke.

Søk også støtte i gode venner og familie! Lykke til!

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gravid? Kontakt helsestasjon for ungdom!

Usikker jente (colourbox.com)

PÅ helsestasjon for ungdom kan du ta graviditetstest gratis. De hjelper deg deg med råd og veiledning om graviditet eller abort, og gir også råd om prevensjon. All hjelp er gratis.

Les mer

Alt om graviditeten

Gravidmage (colourbox.com)

Graviditeten endrer seg for hver av de 40 ukene den kan vare. Her kan du blant annet lese om når man kan bli gravid, om hvordan det er å være gravid, om utviklingen uke for uke, om svangerskapsomsorgen og om fødselen.

Les mer

Voldtekt - vanlige reaksjoner

Jente bak en glassrute (colourbox.com)

Dette er først og fremst skrevet for deg som har opplevd å bli voldtatt. Her kan du lese om vanlige reaksjoner på en slik hendelse. Du får også gode råd om hva som kan være til hjelp på kort og lang sikt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep