Hopp til hovedinnholdet

Har noe skjedd meg? kan man sjekke noen plass om jomfrudommen er borte?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Del 2 De var fæle. Jeg vet ikke om dette har skjedd men jeg føler det jeg er veldig usikker. Vist det ikke har skjedd koffer trur jeg at fet har skjedd og koffer bare dem tre koffer akkurat dem 3? Kan man skjekke noen plass om jomfrudommen er borte? Vist den er det så e æ 110% at det har skjedd hva skal jeg gjøre æ trenger hjelp

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg ser at spørsmålet ditt ser ut til å begynne midt i noe, men slik jeg forstår deg så er du usikker på om noe har skjedd med deg. Siden du lurer på hvordan man kan få sjekket om jomfrudommen er borte så regner jeg med at det du vil finne ut er om du har blitt utsatt for overgrep.

Det er alltid viktig å snakke med noen dersom man får tanker eller minner som tyder på at man kan ha blitt utsatt for seksuelle overgrep. Det å gå med en følelse av at noe har skjedd er ikke godt, og kan føre til mye stress. Å dele slike bekymringer er alltid riktig valg. Du trenger bare å finne rett person som du kan snakke med.

Har du et ok forhold til foreldrene dine er det smart å si det til dem. De kan hjelpe deg med å finne ut hvordan dere sammen kan søke hjelp, så slipper du å gå gjennom så mye alene. Du fortjener at noen står sammen med deg i situasjonen. Å bære på slike tanker alene er noe du bør slippe.

Du kan ta opp spørsmålet ditt om å få sjekket jomfrudommen med helsepersonell. Da kan du enten snakke med helsesøster på skolen, så vil hun forklare deg mer om hvilke muligheter det er for å få undersøkt dette. Du kan også spørre legen din. Da ber du en voksen om hjelp til å bestille deg en legetime, så kan du enten ha med deg noen inn på samtalen med legen eller du kan be om å få prate alene med legen.

Håper at dette kunne gi deg noen svar og at du finner god hjelp til å finne ut av det du tenker på.

Lykke til videre, og gjerne skriv tilbake om det er noe mer du trenger.

 

 

hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep