Hopp til hovedinnholdet

Har hatt sed med en fyr jeg likte veldig godt, jeg samtykke til det og ville ha sex. Kan jeg nå anmelde han for voldtekt? 

Annet 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg hadde sex med en fyr jeg likte veldig godt på den tiden (i fjor en gang). Vi var vel sånn halvveis seriøs og bodde sammen. Så begynte jeg på vidregående og fikk ofte meldinger fra han med "suss og klem" og "savner deg" typer meldinger. Så heg trodde alt var fint, men så en dag får jeg høre at han har vært utro og lugget med andre.. nå føler jeg meg brukt og har egentlig bare lyst til å "takke for meg". Så jeg lurer da på: kan jeg anmelde han for voldtekt nå, selvom jeg var både edru, rusfro ig samtykket? Eller?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Slik jeg forstår deg hadde du frivillig sex med en gutt du likte godt på det tidspunktet dere hadde sex. 

Du lurer nå på om du kan anmelde han for voldtekt fordi du har funnet ut at han har vært utro mot deg. Det kan du ikke. Du har ikke blitt utsatt for voldtekt, og det vil være straffbart for deg å anmelde denne gutten for voldtekt. 

Jeg forstår at du er sint og føler deg brukt. Det er likevel ikke greit å reagere med en falsk ankalge. Voldtekt er et svært alvorlig lovbrudd, og minimumsstraffen for voldtekt er fire år i fengsel. Det å anmelde noen for voldtekt, når man ikke har blitt utsatt for det, er som sagt straffbart. 

Les mer i vedlagte artikkel.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Har anmeldt falsk voldtekt

Jente snakker i mobil (colourbox.com)

Jeg var så utrolig sinna på eksen min som gikk fra meg, at jeg anmeldte han for voldtekt. Hadde bare så lyst til å hevne meg, han hadde vært utro og behandlet meg som dritt. Nå har jeg roet meg litt og angrer veldig på anmeldelsen. Han har jo aldri voldtatt meg. Hva vil skje nå? Kan jeg straffes for dette?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep