Hopp til hovedinnholdet

Jeg var på en fest hvor jeg drakk så mye at jeg ikke husker noen ting. Dagen etterpå/den natten ble jeg fortalt av vennen min at jeg hadde hadd sex med en gutt på do.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg var på en fest hvor jeg drakk så mye at jeg ikke husker noen ting. Dagen etterpå/den natten ble jeg fortalt av vennen min at jeg hadde hadd sex med en gutt på do. Jeg husker det ikke i det heletatt og føler meg så forferdelig nå. Alle jeg har spurt har sagt at dette er sant og at det var jeg som tok han med på do og sa at vi skulle gjøre det. Som sagt husker jeg ingenting men alle sier det så tror det er sant. Jeg gråter hver kveld og har kuttet meg. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Alle vet det nå å jeg hater meg selv. Jeg kan heller ikke si det til moren min fordi da får hun vite at jeg drakk alkohol. Hva skal jeg gjøre? Hva har skjedd med meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år

Takk for ditt spørsmål til ung.no

Når jeg leser det du skriver forstår jeg godt at du er fortvilet og lei deg. Det er alltid ubehagelig å vite at en har gjort noe en angrer på. Særlig når man ikke engang husker det selv fordi en var full. Det er likevel slik at man ikke kan gjøre noe "ugjort" igjen, derfor må en prøve å legge ting bak seg og gå videre. Det er bra at du spør om hjelp til hva du kan gjøre. Bare det å sette ord på det du føler i forbindelse med dette slik du gjør når du skriver til oss er hjelp for å få ut vonde følelser.

Du får som sagt ikke gjort om på det som skjedde, men det kan kanskje hjelpe deg å få snakket ut om det. Sakte men sikkert vil denne episoden blekne. Det kan være lurt å tenke at det jo er læring i alt, og at ved å lære av en dårlig erfaring, er den ikke helt bortkastet. 

Med mindre vennene dine tar det opp med deg synes jeg du skal gå videre og glemme det. Prøv å ikke tenke mer på det - det som er gjort er gjort og det er lite du kan gjøre med det nå annet enn å vite bedre neste gang du drikker.

Helsesøster på skolen der du går kan være en du kan snakke med. Gjennom samtale kan du få hjelp til å sortere tanker og følelser. Da vil du lettere kunne se hva du skal gjøre for å få det bedre og legge dette bak deg. Du kan også gå på Helsestasjonen for ungdom.  

Ps. Hvis du har hatt ubeskyttet sex kan det også være mulig at du kan bli gravid. Dersom du ikke får mens til forventet tid kan du få tatt en graviditetstest på Helsestasjon for ungdom. Der kan du også få mer informasjon om prevensjon. Jeg legger ved noen artikler du kan lese.

Håper svaret mitt var til hjelp for deg - jeg ønsker deg det beste. 

Med vennlig hilsen helsesøster

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer

Oversikt over kjønnssykdommer

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Par i senga (colourbox.com)

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep