Hopp til hovedinnholdet

for ca. 5 år siden ble jeg voldtatt, mamma vil anmelde

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei for ca. 5 år siden ble jeg voldtatt og sa det til moren min for noen mnd siden. Jeg har slitt veldig mye med deg og sa det ikke til noen. For ca et år siden fikk jeg en kjæreste som jeg kunne si alt til og jeg sa det til han, vi slo opp og det var da jeg sa det til mamma. Jeg vil gå til rettsak med det men er redd det ikke kommer til og skje noe med ham. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for din henvendelse til oss.

Kjempetrist å høre om det vonde du har opplevd. Det er veldig bra at du har fortalt det til en voksen. Det er også bra at du vil anmelde saken. Hva som skjer etter at du har gjort det, er vanskelig å svare på. Mye handler om bevis som kommer opp. Dessverre blir de fleste av disse sakene henlagt. Men uansett hva som skjer er det viktig å anmelde, så han ikke kan gjøre dette mot flere og må svare for seg i avhør. Anmeldelse er også avgjørende for at du eventuelt kan søke om voldsoffererstatning.

Hvis du ønsker å snakke med noen om dette kan du ta kontakt med Alarmtelefonen for barn og unge på telefon 116 111, eller nettadresse : www.116111.no eller Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på telefon 800 57000, eller nettadresse: www.incest80057000.no

Hilsen Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep