Hopp til hovedinnholdet

Offer for overgrep

Jente 17 år
 

Spørsmål
Hei!

Jeg har anmeldt en mann for sexuelt misbruk og vold igjennom 3år.

Han har tidligere truet med og drepe meg om jeg sa det til noen. Og han har tidligere banket meg kraftig da jeg tok ham i og banke hesten sin som jeg var forrytter til. Og da sa jeg att jeg kom til og gjøre noe med alt. Jeg fikk juling, og endte opp med knekt halebein, flere knekte ribbein, og en generelt slått kropp. Jeg fikk beskjed om att vist jeg sa dette til noen så ville han drepe både meg og hesten. Jeg sa derfor til moren min att jeg hadde falt av hesten. Selv om både mamma og legen min tvilte på det, så ble det aldri gjort noe mer med det.

I sommer gikk jeg tilfeldig forbi politistasjonen, og idet jeg gikk forbi døren tenkte jeg nei helvette heller. Åpnet døra og gikk inn. Forlangte og få prate med noen umiddelbart, og havnet hos ei som jeg kjente ifra før da hun vi har hatt hest på samme stall.

Vi satt i tre timer og gikk igjennom alle hendelser. Tilslutt var jeg ferdig, og det var MANGE vitner som var blitt nevnt.

Siden jeg anmeldte har det kommer MANGE som har vitnet imot ham, og det er fremdeles flere vitner som ikke har vært i avhør.

De sparer ham til slutt, og det er der spørsmålet mitt kommer inn. Nå har jeg pintes i mnd vis. Og jeg treffer ham OFTE på gaten. Jeg er livredd for att han skal bli kalt inn til avhør og att jeg ikke får vite noe.

Hvilke rettigheter har jeg for og få vite det når han er avhørt?

Han har truet med att han dreper meg om jeg sier noe, og jeg er redd han skal oppsøke meg, har jeg rett til noen beskyttelse?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er en forferdelig historie du forteller, Det er flott at du tok motet til deg og anmeldte denne personen. Men jeg forstår at du er bekymret for hva som kan skje når han får vite om det.

Du bør trøste deg med at når han får vite at han er under politietterforskning, vil ha forstå at det er alvor og at du ganske sikkert vil gå til politiet igjen om han skulle finne på noe. Det er strenge straffer i Norge for å true eller bruke vold mot vitner i straffesaker.

Du kan kontakte politiet igjen og forklare hva du engster deg for. Du bør be om å bli informert før han blir avhørt slik at du kan ta dine forsiktighetsregler. Du kan også be om at han ilegges besøksforbud. Det betyr at han ikke får lov til å kontakte deg, oppsøke deg, ringe deg, sende sms eller noe annet. Snakk med hun du kjenner i politiet så vil du sikkert kunne få hjelp så du kan føle deg tryggere.

Hilsen
Erik Nadheim
KRÅD

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep


Quiz: Hva vet du om hiv og aids?

Hva står hiv for?