Hopp til hovedinnholdet

Fetteren til moren min, lå liksom naken oppå meg. Var det et overgrep?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Altså mitt problem er at i fjor når jeg var i Irak, så møtte jeg fetteren til moren min som er ganske hyggelig og snill og sånt. Men når jeg kom tilbake til Norge, så begynte jeg å få tilbake sånne "minner" eller noe ligningen. Det jeg husker er da fra jeg var 5 år og nå er jeg 13. Og det var at fetteren til moren min, lå liksom naken oppå meg. Og jeg er sånn ca. 70% på at vi hadde sex, men jeg kan ikke huske helt. og liksom hvorfor skal vi begge ligge nakene, med mindre vi gjorde noe? Han er jo nå 24 ca, som betyr han var 14 ca da. Regnes det som voldtekt da? Og jeg kan liksom ikke si det til moren min, fordi det betyr jo at jeg ikke er jomfru, jeg må være det til jeg gifter meg, siden jeg er muslim. Og jeg kan heller ikke bare gå bort til han og spørre han. Men er det noe sjans for at det er bare hjernen min som liksom "lager" minner som ikke er sanne? Håper dere svarer så fort som mulig, siden jeg har ikke peiling på hva jeg skal gjøre.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13, 

Tusen takk for din henvendelse til oss.

Det å plutselig får tilbake minner fra barndommen om at man kan være utsatt for noe seksuelt, er ikke unormalt. Vi kaller det å fortrenge noe som har skjedd, mest sannsynlig fordi opplevelsen du hadde da du var liten og dette skjedde, var ubehagelig for deg. Kroppen og hodet vårt er laget slik at den ?legger lokk? på ubehagelige og vonde ting, fordi det kan bli for mye å takle/håndtere. Men veldig ofte vil minnene på et tidspunkt komme tilbake. Det er lite sannsynlig at du ?lager/skaper? disse minnene selv.

Det du har minner om er at fetteren din lå naken sammen med deg, og du er ganske sikker på at han hadde samleie med deg. Dette er i aller høyeste grad et overgrep/voldtekt. Ingen barn skal utsettes for slike ting, det er ulovlig og straffbart ifølge loven. Dette gjelder også selv om han på dette tidspunktet var under 16 år, som er den seksuelle lavalderen i Norge.

 

Vi forstår godt at du syns det er vanskelig å snakke med moren din om dette, siden deres kultur og religion sier at man må være jomfru til man gifter seg. Men nå er det faktisk slik at du bare var et lite barn da dette skjedde, og absolutt ikke hadde noen skyld i hva du ble utsatt for. Du kan på ingen måte klandres, og det er svært viktig at du får snakket med en trygg, voksen person om dette slik at du kan få den hjelpen du trenger videre.

Dersom det blir veldig vanskelig å snakke med en forelder, så kan du ta kontakt med helsesøster ved skolen din, eller kanskje en lærer du stoler på. De vet hva de skal gjøre i en slik situasjon, og vil kunne være til god hjelp. Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge på telefon: 116 111, nettadressen er: www.116111.no og/eller Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på telefon: 800 57 000, nettadressen er:www.incest80057000.no.

Legger til slutt ved noen linker som kan være fine for deg å lese, og ønsker deg masse lykke til!

www.ung.no/overgrep/2308_Har_du_opplevd_seksuelle_overgrep.html

www.ung.no/hjelp/#1709_Oversikt_over_gode_hjelpetjenester.html

Hilsen Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er seksuelle overgrep?

Guttehånd holder jentehånd nede

Å gjøre noe seksuelt med noen som ikke vil det, er et seksuelt overgrep. Med seksuelle overgrep menes alle former for seksuelle krenkelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep