Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil gjerne ha sex, men blir minnet på noe som har skjedd.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg ble fysisk seksuelt trakassert av en gutt i klassen da jeg var 10 år ved at han overtalte meg til å la han ta meg bakfra, men uten penetrering (kjapt spørsmål: kan det forresten kalles voldtekt?). Dette kom tildels tilbake til meg for et par år siden under et forhold jeg var i da, og etter et foredrag om seksuelle overgrep i høst så fikk jeg hjelp. Men siden det tidligere nevnte forholdet, og spesielt etter jeg begynte å grave i dette, så har jeg hatt problemer med seksuelle berøringer. Jeg kan godt pjuske venninnene mine eller til og med kysse dem på en fest el.l., og med en gutt jeg er trygg på kan jeg pjuske/bli pjusket. Og selv om jeg på en måte har sykt lyst til å gå lengre (feks kysse) og kanskje ha sex (er jomfru), så blir jeg minnet på dette hver gang. Jeg kan tenke på det, planlegge det, ha lyst til det, men i øyeblikket så får jeg en klump i magen, blir stille og kan nesten begynne å gråte. Er det noe jeg kan gjøre med dette, eller må jeg bare ta tida til hjelp?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 18!

Takk for spørsmål.

Noen ganger kan ting en har opplevd skape problemer for en lenge etterpå. Det kan være ting en selv har gjort og angrer på eller noe andre har gjort med eller mot en og som en ikke klarer å bearbeide alene. 

Har en opplevd noe vondt knyttet til sex og seksualitet, er det ikke uvanlig at en vil kunne få vansker med å være nær en partner eller å skulle ha sex med noen. En kan bli minnet på det som skjedde for lenge siden og ikke klare å tenke at det som skjer her og når er noe som kan være godt og fint.

Det kan virke som om du ikke har fått bearbeidet det som skjedde deg da du var ti år. For å kunne gå videre, er det fint om du snakker med noen, slik at du får hjelp. Helsesøster på skolen din eller på helsestasjon for ungdom i kommunen din er fin å snakke med. Skulle du trenge en annen type hjelp enn det helsesøster kan gi, vil du kunne bli henvist videre. 

Lykke til!

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep