Hopp til hovedinnholdet

Hva gjør jeg om jeg har opplevd voldtekt?

Jente 13 år
 

Spørsmål

For litt siden, sånn 5 dager siden tror jeg, var jeg ute sent på kvelden. Og på den barnehagen jeg lekte meg i kom det noen eldre gutter. Jeg tenkte ikke så veldig mye på det, og fortsatte å gjøre mitt. Jeg har ikke noe lyst til å gå så mye i detalj hva de gjorde; men jeg kan si at de voldtok meg, om nå vet jeg ikke hva jeg skal gjøre. Jeg er veldig lei meg og tør ikke å si det til noen. Det er derfor jeg sier det her, det føles så mye enklere når ingen av dere vet hvem jeg er osv. Men altså, jeg har vært skikkelig lei meg siden det skjedde, og jeg vet jo ikke hva jeg skal gjøre

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Først og fremst vil jeg si til deg at det er veldig bra du tar kontakt med oss. Det viser at du er modig. Kanskje det er første steget for deg, og at du videre kan gi beskjed til en voksenperson som du stoler på?

Du forteller at du har vært utsatt for en voldtekt. Det er alvorlig og trist. Jeg tenker du trenger hjelp og støtte. På den måten blir du mindre redd og mindre alene. Det er vanskelig å si fra, men det blir bedre etterpå.

Selv om det er vanskelig å si fra, vil det være til hjelp for deg. Mange kan få store problemer etter en voldtekt, men disse problemene blir ofte mindre og enklere å takle, om en får snakket med noen. Du trenger også en helsesjekk, for å se om alt er i orden med kroppen din.

Er det vanskelig å si det med ord, skriv ned det du opplevde på en lapp og gi den til en du kan fortelle det til. Det kan være foreldre eller en annen voksenperson. Du kan også sende en sms, melding eller mail. Gjør det som er enklest for deg.

Er det bedre for deg å chatte eller snakke med noen på telefon, kan du ta kontakt med Røde kors chatten Kors på halsen, eller ringe Alarmtelefonen for barn og unge.

Jeg legger ved noen artikler som kan være til hjelp for deg.

Lykke til og ta godt vare på deg selv. Skriv gjerne inn til oss igjen, så kan vi hjelpe deg videre.

Vennlig hilsen Psykiatrisk sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep