Hopp til hovedinnholdet

Gymlæreren ser på min rumpe hele tiden, og tar på meg noen ganger.

Jente 13 år
 

Spørsmål

gymlæreren ser på min rumpe hele tiden og under utføring av noen øvelser så tar han på meg

Besvart 28.08.2018 17:07
 

Svar
Hei jente 13 år.
Takk for at du skrev til ung.no
I noen tilfeller kan det kanskje være at en gymlærer ufrivillig kommer bort i rumpen eller andre deler av kroppen i forsøk på å hjelpe. Hvis han skal hjelpe deg under utføring av øvelser må han forklare hva du skal gjøre, eller eventuelt spørre om han kan ta på et sted på kroppen som ikke er er erogen/seksuell sone, slik som eksempelvis rumpen er. 
Seksuell trakassering er kroppsspråk (blikk/stirring, kanskje ekle smil, bevegelser), utsagn, noen den sier eller at man blir tatt på på en måte som spiller på kjønn, kropp og seksualitet. Det føles ubehagelig, nedverdigende eller truende. Seksuell trakassering er ubehagelig for minst en av partene.
Kan det være at læreren ikke er klar over at han stirrer på rumpen din eller at han tar på deg? Det er viktig at du vet at han ikke har lov til å stirre på rumpen din eller ta på kroppen din!
Du kan snakke med de hjemme om dette. Hvis det er vanskelig, må du snakke med kontaktlæreren eller helsesøster. Hvis det er vanskelig å forklare, kan du ta med utskrift/skjermbilde av det du har skrevet, svaret og artiklene her. 
Det er din kropp! Du bestemmer over den!


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep