Hopp til hovedinnholdet

Er det normalt at pappa ser på puppene mine.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei Pappa ser hele tiden på puppene mine. Han stirrer og sier hele tiden at jeg er fin. Først tenkte jeg at han bare ville være snill når han sa at jeg var fin, men det er ubehagelig når han ser på puppene mine samtidig som han sier det. Han sier også at jeg har blitt så stor nå og jeg tror kanskje at det er derfor han stirrer sånn. Han har gjort dette nesten hele tiden i over ett år nå og det er ubehagelig. Jeg har prøvd å hinte til at jeg ikke liker det, men jeg klarer bare ikke å si det rett ut. Han viser også meg og vennene mine ekle filmer (ikke porno filmer da, det er filmer som er på Netflix og sånnt, men det er veldig mye sex og sånnt i de). Han har gjort så mye rart og ekkelt at de ikke vil komme til meg/faren min lenger.. Jeg fortalte alt til mamma og hun sa at det tydeligvis ikke er uvanlig at fedre ser på puppene til døtrene sine fordi de synes at de har vokst sånn. Hun sa også at jeg bare skal prøve å ignorere det. Er dette normalt? Jeg får helt angst hver gang han gjør d

Besvart 04.09.2018 21:25
 

Svar
Hei Jente 13

Takk for din henvendelse til oss.

Vi forstår veldig godt at dette kan føles ubehagelig for deg at din pappa til stadighet ser på puppene dine, og må si at vi ikke er enig med din mamma om at dette er noe du burde prøve å ignorere. Det er jo tydeligvis ikke bare du som reagerer på oppførselen hans, siden vennene dine ikke vil komme dit noe mer. Vi håper du prøver å fortelle dette til din pappa slik at han forstår at dette er et problem for deg. Om du syns det blir vanskelig å si det, kan du prøve å skrive et brev og forklare hvordan du føler det.

Du kan også prate med helsesøster eller din kontaktlærer om det er lettere for deg.

Det finnes også steder du kan ringe, for eksempel Alarmtelefonen for barn og unge på
116111, hjemmeside: www.116111.no eller Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på 800 57000, hjemmeside: www.incest80057000.no

 

Legger ved noen linker som kan være fine for deg å lese.

 

Masse lykke til 

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep