Hopp til hovedinnholdet

Venninnen min vil lure kj

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har en venninne som har tenkt tanken på å «lure» kjæresten til å gjøre henne gravid. Hun går for tiden på p piller, hun ønsker barn, men det gjør ikke han. Derfor har hun tenkt tanken på å stoppe på p piller uten å si det til han. Jeg har prøvd å overbevise henne om at dette er en dårlig ide. Og jeg når ikke frem til henne. Derfor lurer jeg på en ting. Kan en lege sjekke om hun har gått på p piller tiden hun ble gravid? (Hvis hun ender opp med å bli det) hvis en lege kan finne ut av dette så kan jeg bruke det som et argument mot å lure kjæresten på den måten.

Besvart 14.09.2018 08:59
 

Svar
Hei

Det er ikke mulig å se om man har brukt p-piller rett før man ble gravid, eller ikke. Dette er dermed et dårlig argument. Jeg er enig med deg i at det å lure kjæresten for å bli gravid, ikke er noe bra. Det er rett og slett svært lite bra! Samtidig tenker jeg at du ikke må ta dette så veldig innover deg, da det jo ikke er ditt ansvar. Dette er noe venninnen din må ta ansvar for selv, du kan faktisk ikke gjøre noe fra eller til. Men selvsagt er det naturlig og fint at du advarer henne. 


Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Å lure noen eller lyve i seksuelle situasjoner

Par krangler (colourbox.com)

Det er mange grunner til at noen velger å lure andre eller bevisst lyve om noe, men er det greit å gjøre det i en seksuell situasjon? Og er det lov?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet