Hopp til hovedinnholdet

jeg har løyet mye om meg selv ogat jeg har blitt voldtatt

Annet 14 år
 

Spørsmål

Jeg har jugd så mye. Jugd om å ha blitt voldtatt. jugd om meg selv. jugd så mye. hvordan skal jeg komme meg ut av den løgnen om at jeg ble voldtatt i 8 klasse ... Jeg sliter mye sosialt.. er redd ofte.. Jeg liker ikke godt verden..Har vondt i magen hver dag. føler det er ingen som forstår meg. jeg tror også jern liker jenter men jeg føler ikke det blir «respektert»!!

Besvart 21.09.2018 13:35
 

Svar
Hei!

Det er fint at du skriver til oss! Dette er en vanskelig situasjon å komme seg ut av, det skjønner jeg. Du har løyet om mye om deg selv og det går værst ut over deg selv. Men om du også har trukket andre inn i løgnen, har du også rammet andre uskyldige personer. Om det er tilfelle bør du be vedkommende om unnskyldning og at du også må fortelle andre at  du  har løyet om vedkommende. Om du har løyet om andre er jo dette noe som blir hengende ved dem og som kan ha negativ betydning for dem.

Er det bare deg selv du har løyet om, bør du egentlig også fortelle at du ikke har snakket sant.

Alle kan gjøre dumme ting av ulike årsaker, og da er det også viktig å få rettet opp det en har gjort feil, slik at det kan bli "slettet" og du slipper også å ha det med deg resten av livet og at det vil være noe som kan påvirke deg på mange måter. Og ikke minst vil det gjøre noe med samvittigheten din.

Å skulle fortelle at du har løyet, vil koste deg mye og jeg vil derfor anbefale deg å ha med deg en voksenperson som kan være din "allierte" og som kan hjelpe deg om det blir for tøft for deg. Helsesøster kan være en du kan snakke med om dette også og  at du spør henne om å hjelpe deg siden hun kjenner forholden der du bor.

Du skriver at du er redd og at du ofte har vondt i magen. Det skjønner jeg godt og det har nok også sammenheng med det du bærer på . Om du får "renvasket" deg  og lagt korten på bordet, tror jeg at det vil bli mye bedre for deg og at du vil få det bedre i "din verden".

Jeg ønsker deg lykke til og håper dette er noe som kan være til hjelp for deg!

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

- Har anmeldt falsk voldtekt

Jente snakker i mobil (colourbox.com)

Jeg var så utrolig sinna på eksen min som gikk fra meg, at jeg anmeldte han for voldtekt. Hadde bare så lyst til å hevne meg, han hadde vært utro og behandlet meg som dritt. Nå har jeg roet meg litt og angrer veldig på anmeldelsen. Han har jo aldri voldtatt meg. Hva vil skje nå? Kan jeg straffes for dette?

Les mer

Å lure noen eller lyve i seksuelle situasjoner

Par krangler (colourbox.com)

Det er mange grunner til at noen velger å lure andre eller bevisst lyve om noe, men er det greit å gjøre det i en seksuell situasjon? Og er det lov?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser