Hopp til hovedinnholdet

Vil si det til noen men får ikke lov, og hun tar ingen ting på alvår. Råd?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei hei! Eg har ei veninna på 13, hu er vell, tja litt bortsjemt og får lov til det meste. Hun har altså funnet ein 18 år gammel gutt som hun driver og kjører rundt i bilen hans og med vennene hans. Hun tror ikke det er farlig, men de driver og kjører rundt LAANGT vekk ifra der vi bor. Liksom sonn 3 timer lengre vekk. Han driver og gir henne energi drikker og kompisene til han fyren drikker imens hun sitter på. Vil si det til noen men får ikke lov og hun tar ingen ting på alvår. Trenger råd!!!!! Eg bil IKKE at hun skal bli voldtatt! Og hva skal eg gjøre foreldrene hører ikke, og de forstår heller ikke alvåret!

Besvart 13.10.2018 16:46
 

Svar
Hei jente 13 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Jeg forstår at du bekymrer deg for venninnen din! Men det er ikke så mye du kan gjøre i og med at foreldrene hennes lar henne få lov. Det er viktig at du forstår at dette ikke er ditt ansvar. Det er foreldrene hennes som har ansvaret for henne. 
Du kan prøve å snakke med henne en gang til. Forklar hva du er redd for. Hun er en ung jente sammen med flere voksne menn og det er ikke bra. Når man er fylt 18 år, er man etter loven voksen. 
Du kan snakke med dine foreldre/foresatte om dette. Da har du noen å dele bekymringen din med. Hvis det er vanskelig, kan du snakke med helsesøster på skolen. Forklar hva det er som skjer. Da har du en fagperson som vet om bekymringen din, som du kan dele tanker og følelser med, noe som kan hjelpe deg. 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep