Hopp til hovedinnholdet

Overgrep.

Jente 16 år
 

Spørsmål

i helgen ble jeg med en av bestekompisene mine på fest, vi koste oss og hadde det gøy. han hadde med seg en av sine kompiser, han var veldig "på" meg. men jeg trakk meg alltid unna. ting gikk ut av styr og jeg ble veldig dårlig. jeg pæsa ut ett par ganger. min kompis og hans kompis skulle følge meg hjem. det endte opp med at min kompis bare dro fra oss og jeg viste ikke hva som skjedde i det hele tatt, jeg var ikke til stedet. jeg blacket ut og våknet av at jeg lå i en seng med kompisen til min bestekompis. han hadde hatt sex med meg uten at jeg viste det. jeg fikk helt panikk og reiste meg opp og løp ut. jeg har kjæreste i tilegg. jeg tok taxi hjem midt på natta. føler meg så skitten og ekkel. vet ikke hva jeg skal gjøre, trodde aldri dette skulle skje med meg. har jeg værrt utro?? har følelsen at jeg har blitt voldtatt siden jeg ikke ville dette i det heletatt. hjelp meg. hva skal jeg gjøre. han var 21 år gammel. er dette min feil? har han forgrepet seg på meg?

Besvart 03.12.2018 16:58
 

Svar
Hei jente 16 år.
Tusen takk for din henvendelse til oss.
Det er trist for oss å lese om hva du ble utsatt for i helgen! Dette er på ingen måte din feil, og du har ikke vært utro mot kjæresten din.
Det er nemlig slik at å ha sex med noen uten samtykke, altså at vedkommende ikke har sagt seg enig i å ha sex, er straffbart. I ditt tilfelle var du heller ikke i stand til å redegjøre for deg, for du beskriver jo at du #blacket# ut og våknet med panikk da du forsto hva som hadde skjedd.
Dette er et overgrep/voldtekt.
Vi vil anbefale deg å snakke med noen om hva som skjedde, slik at du kan få den hjelpen du måtte trenge så raskt som mulig. Kanskje kan du fortelle dette til foreldrene dine eller en annen, voksen i familien som du er trygg på? Du kan også ta kontakt med lege eller helsesøster ved skolen din eller i kommunen der du bor.
Dersom du ønsker å ringe noen for å få gode råd og tips, så kan du ta kontakt med Alarmtelefonen for barn og unge på telefon: 116 111, nettadressen er:www.116111.no og/eller Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på telefon: 800 57 000, nettadressen er:www.incest80057000.no.
Håper med dette at vi kunne være til hjelp, og vi ønsker deg masse lykke til!

 

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Var det en voldtekt?

På fest #ikkegreit / ung.no

Jeg husker ikke noe av det som skjedde, men jeg er redd for at jeg har blitt utsatt for en voldtekt.

Les mer

Hva er seksuelle overgrep?

Guttehånd holder jentehånd nede

Å gjøre noe seksuelt med noen som ikke vil det, er et seksuelt overgrep. Med seksuelle overgrep menes alle former for seksuelle krenkelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep