Hopp til hovedinnholdet

Å gå over grenser.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, her om dagen hadde jeg besøk av en gutt som er 2 år eldre enn meg (16 år ) Vi snakket og så på film. Men under filmen begynte han og ta på kroppen min og prøvde å kysse meg, osv.. Han begynte også å ta av meg genseren, og ta på meg under den. Og dette skjedde flere ganger men jeg dro ned genseren alle gangene, og viste at jeg ikke var intrisert i å bli tatt på. Jeg turte faktisk aldri og si ordet «nei» men jeg viste han tydelig på kroppsspråket at jeg syntes dette var ubehageldig og ikke greit. Og følte at jeg viste dette godt nok, til at jeg syns han skulle forstått det. Men han stoppet ikke.. etter han hadde dratt syns jeg dette var veldig ubehagelig og oppleve og tenker på det hele tiden. Er dette et seksuelt overgrep eller er det min skyld siden jeg ikke sa nei?

Besvart 05.01.2019 21:32
 

Svar
Hei jente 14 år.
Tusen takk for din henvendelse til oss.
Vi forstår godt at du opplevde denne hendelsen som ubehagelig. Denne gutten gikk langt over grensene dine, og selv om du ikke brukte ordet "nei", så burde han forstått ut i fra adferden din at dette var noe du ikke ønsket.
Dette er på ingen måte din skyld, man skal alltid respektere andres grenser!
Kanskje det vil være lurt av deg å snakke med noen om det du opplevde, slik at du ikke blir sittende alene med vonde tanker rundt dette?
Du kan for eksempel snakke med en voksen i familien som du stoler på, en lærer eller helsesøster ved skolen din. Dersom du kunne tenke deg å ringe noen for å prate, så kan du ta kontakt med Alarmtelefonen for barn og unge på telefon: 116 111, nettadressen er:www.116111.no og/eller Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på telefon: 800 57 000, nettadressen er:www.incest80057000.no.
 
Håper med dette at vi kunne være til hjelp, vi ønsker deg lykke til videre!

 

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er samtykke til sex?

Skal vi ha sex? Ja eller nei?

Det er lov å ombestemme seg, også når du starter en seksuell aktivitet. Lær deg å tyde den andres signaler, og pass på at du er tydelig selv. Lær her hva samtykke til sex egentlig er.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep