Hopp til hovedinnholdet

Er det en voldtekt?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er trans (jente til gutt) 16 år. Da jeg var liten (8år ca) bodde jeg med moren min i en leilighet, det var en mann som var huseieren vår. Han kom stadig innom og spiste med oss. Han kom flereganger i måneden, og han begynnte å ta på meg og dro av meg buksene, jeg ropte på mamma, men hun kom ikke. Og når jeg fortalte det til henne sa hun «han er huseieren vår, bare stå i det» (moren min er alkis).Han gikk ikke lenger En å ta inni bokseren min, men det var helt for jævlig. Jeg lurte på om dette er betegnet som voldtekt? Og om jeg kan anmelde dette nå, eller om det er for sent.

Besvart 11.01.2019 14:20
 

Svar
Hei gutt 16

Takk for din henvendelse!

Det er trist å lese at huseieren din gjorde slikt mot deg og at du ikke ble møtt på dette av mamma. Når noen gjør slike ting med deg som du ikke har lyst til, som for eksempel berøring eller beføling slik du beskriver, kalles det for et seksuelt overgrep.Det er også straffbart du var også under den seksuelle lavalder da.  Det er ikke for sent å anmelde dette nå, og vi vil at du skal  snakke med en voksen før du går videre. , for eksempel en voksen i familien din, en lærer, helsesøster eller fastlegen din .
Hvis det blir vanskelig , kan du ringe Alarmtelefonen for barn og unge på telefon 116 111 , nettside
www.116111.no/ ,eller Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på telefon 800 57 000 , nettside
www.incest80057000.no/ . Begge disse telefonene er åpne hele døgnet og du kan være anonym.

 

Ønsker deg masse lykke til!

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Overgrep fra noen du kjenner

To jenter snakker sammen (kripos.no)

Har noen du kjenner utsatt deg for voldtekt, seksuelle overgrep eller gjort noe med kroppen din som du ikke vil og som ikke er lov?

Da er det viktig at du sier ifra så du kan få hjelp.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Hva er seksuelle overgrep?

Guttehånd holder jentehånd nede

Å gjøre noe seksuelt med noen som ikke vil det, er et seksuelt overgrep. Med seksuelle overgrep menes alle former for seksuelle krenkelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep