Hopp til hovedinnholdet

Helsesøster tok på meg på steder man ikke skal bli tatt på.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hey eg skulle på sånn helsesøster ting der man skal måle høyde og vekt. Også tok helsesøster på meg. Hun tok på meg på steder man ikke skal bli tatt på. Jeg følte meg veldig ukomfortabel, jeg ville si til noen for eg vet at ingen ville ha trodd på meg. Kan ikke fortelle foreldre. (Vil ikke gå innpå hvorfor.)Ka skal eg gjøre??

Besvart 11.01.2019 18:35
 

Svar
Hei gutt 13 år. 

Jeg forstår at du følte dette ukomfortabelt! 

Det er så trist å lese at du opplevde dette. Helsesøster/helsesykepleier har ikke lov til på ta på steder man ikke skal bli tatt på! Helsesykepleier har ikke lov til å ta på kroppen til elevene i det hele tatt, hvis hun ikke skal sette vaksine eller måle blodtrykk eller noe annet som tilsier at hun må komme bort i kroppen til eleven.

Kan du snakke med kontaktlæreren om det som skjedde? Hvis det er vanskelig å forklare, kan du vise læreren hva du har skrevet og svaret her på skjermbilde eller utskrift. Da slipper du å si så mye til å begynne med.

Du kan også snakke med helsepersonell på helsestasjon for ungdom. Benytt samme metode med utskrift/skjermbilde.  

Når man opplever slike ting er det noen som krenker de grensene man har. Det kan føles ekkelt, ubehagelig, ukomfortabelt og vanskelig. 

Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge. Da kan du forklare det som skjedde. Du kan også lese opp det du har skrevet og eventuelt svaret her. 

Snakk med noen om dette! 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep