Hopp til hovedinnholdet

Seksuell tilnærming fra lærer

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei Ja jeg har en vikar i gym å denne vikaren er veldig upassende,han tok meg på rumpen å han ser på puppene mine hele tiden.Jeg syns dette er veldig upassende å ekkelt for jeg er jo under 16 å han er 28 så det er jo ikke greit i det hele tatt.Jeg har lyst til å di ifra til skolen men jeg er redd for at han skal finne ut at det var jeg som sa det

Besvart 12.01.2019 16:53
 

Svar
Hei

Takk for din henvendelse til oss.

Det er flott å høre at du reagerer på upassende oppførsel fra gymlæreren din og at du ikke vil akseptere det. Det er da heller ikke lov å utnytte en stilling som lærer til å gjøre seksuelle tilnærmelser overfor elevene - selvsagt.

Du sier at du er redd gymlæreren din skal skjønne at det er du som har sagt ifra dersom du sier ifra til skolen. Vi kan forstå at du frykter dette. Samtidig er det veldig viktig både for deg selv og medelevene dine at du (og kanskje flere) sier ifra. Kanskje du kunne bedt om en samtale med helsesøster hvor dere kan snakke sammen om veien videre? Hun kan mye om hvordan man løser slike litt vanskelige saker. Alternativt kan du selvsagt også ta det opp med kontaktlæreren din, foreldrene dine eller en annen voksen du stoler på. 

Hvis du ønsker å snakke med noen om dette på telefonen, kan du ringe Alarmtelefonen for barn og unge på tlf 116 111, nettside www.116111.no og/eller ringe Landsdekkende telefon for barn og unge på tlf 800 57 000, nettside www.incest80057000.no Her kan du være anonym hvis du ønsker det. 

Lykke til videre!

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep