Hopp til hovedinnholdet

Overgrep fra stefar

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg lurer på om jeg blir seksuelt trakassert og om jeg har vært igjennom seksueltovergrep. Når mamma og stefaren min var sammen så pleide han å ta meg på rompa når vi klemte. På kvelder når vi skulle sove så la han seg på sofaen på rommet mitt forde de hadde kranglet. Han spurte om jeg ville legge meg i armkroken hans, jeg. Jeg gjorde det. Han strøyk meg på ryggen, men når han gjorde det sa tokk han meg på rompa og på puppene. Han har flytta nå da. Har vært på besøk hos han i helgene noen ganger. Å når vi skulle sove hos han så lå vi i samme seng, fordi rommet mitt er rotete av han sine ting. Så når vi har lagt oss så pleier vi å ligge inntil hverandre. Jeg spørr om han stryke meg på ryggen fordi det er delig. Han gjør det, men han pleier å ta meg på rompa og puppene. Pleier å ha på en t-shorte og en shorts. Jeg syntes det er delig å bryr meg ikke om at han gjør det. Er vandt til deg og blir kåt av han gjør det. Han syntes jeg er sexy, og fin jente.

Besvart 20.01.2019 22:05
 

Svar
Hei Jente 14 år. 

Takk for din henvendelse til oss. 
Det du beskriver skjer sammen med stefar er seksuelle overgrep. Ingen har lov til å beføle/ta på andre mennesker uten tillatelse.

Det er ikke lov av en voksen mann å beføle/ta på barn. Det nedfelt i straffeloven som betyr at det en en straffbar handling. Og du er fortsatt et barn (14 år) i henhold til loven. 

 

Det er ikke unormalt at du opplever disse situasjonene med stefar som deilige og trygge. Det er slik kroppen kan reagere på befølinger. Men siden du sender oss et spørsmål om dette er overgrep eller ei, tenker vi at du forstår at det han gjør mot deg ikke er greit. 


Vi mener at du ikke skal være alene sammen med stefar fremover. Hva om han ønsker å gjøre mer enn å ta på deg? Og av erfaringer vet vi at mange unge sliter med hva som har hendt i etterkant. 

Har du noen voksne du kan snakke med om det som skjer hos stefar? Det kan være en helsesøster på skolen, en lærer, mamma eller andre som kan hjelpe deg videre. 

Hvis du kunne tenke deg å ringe noen for å snakke, så kan du kontakte Alarmtelefonen for barn og unge på telefon: 116 111, nettadressen er:www.116111.noog/eller Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på telefon: 800 57 000, nettadressen er:www.incest80057000.no. Du trenger ikke å si navnet ditt dersom du ringer. Vi vil uansett hjelpe deg så godt vi kan.
Vi håper at du raskt får hjelp og ønsker deg masse lykke til!


Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva sier loven om seksuelle overgrep?

Trist jente sitter på senga (colourbox.com)

Vi har samlet en oversikt over lovbestemmelser i straffeloven som omhandler seksuelle overgrep.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep