Hopp til hovedinnholdet

Råd etter voldtekt.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg ble voldtatt an kjæresten til vininna mi. Vi var alle tre hjemme oss meg og drakk alkohol i for mye mengde, i tilegg til at vi tok valium. Til slutten av kvelden ble jeg veldig depremert og tok en hel pakke med sovemedesiner, vininna vi og typen kranglet så hun gikk og typen ble da igjen og lå meg med. Jeg våknet opp 2-3 ganger bare i 1-2 sekunder før jeg sovnet igjen, jeg var ganske neddopet av valiumen og sovemedisinene at jeg ikke klarte å si eller gjøre noe annet enn å sovne igjen. Jeg har fortalt dette til vininna mi som er sammen med gutten, vi er enda vininner og støtter hverandre, faktisk vil hun at jeg skal anmelde dette og hun kan være med, men jeg vet ikke, hvordan fungere det? og er det noen plass jeg kan gå å snakke med noen om dette innen helsevesenet? jeg vet også at jeg må vente 2 uker før jeg kan ta graviditettest, men er det mulig å finne det ut tideligere ved å gå til lege eller jordmor?

Besvart 06.02.2019 21:33
 

Svar
Hei jente 20 år. Tusen takk for din henvendelse til oss. Veldig trist for oss å lese hva du har opplevd. Det er ikke greit å blande så sterke medisiner med alkohol. Det er ikke lov til å ha sex med noen som er dopet og ikke ønsker det. Flott at du har en så god venninde som støtter deg. Du må ta kontakt med din fastlege fortest så mulig. Du kan også ta kontakt med et overgreps senter i den kommunen du bor. De kan veilede deg hvordan du skal gå videre med dette.
Dersom du kunne tenke deg å ringe noen for å prate om disse tingene, kan du ta kontakt med Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på telefon: 800 57 000, nettadressen er:www.incest80057000.no.
Du trenger ikke å si navnet ditt om du ringer, vi vil uansett hjelpe deg med gode råd og tips.
Håper med dette at du fikk svar på spørsmålet ditt, vi ønsker deg masse lykke til!Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Hva sier loven om seksuelle overgrep?

Trist jente sitter på senga (colourbox.com)

Vi har samlet en oversikt over lovbestemmelser i straffeloven som omhandler seksuelle overgrep.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep